More

  Furtul deceniului din visteria statului. Miliarde disparute fara urme de sub nasul autoritatilor

  Array

  • Le-a mers, au facut afaceri ani de zile fara sa plateasca niciun impozit • Acum, Fiscul nu mai are cum sa recupereze taxele si impozitele • “Patronul” firmei a fost condamnat pentru evaziune fiscala, dar a ramas cu banii

  Ramanem inmarmuriti cand vedem cum reusesc unii sa adune datorii de milioane de euro catre buget, sa ramana cu banii in buzunare si sa nu pateasca mare lucru. Asta in conditiile in care, in cazul celorlalte firme, Fiscul se dovedeste a fi foarte eficient in a bloca conturile societatilor, chiar si pentru recuperarea unor datorii mult mai mici, de numai cateva sute de lei. Recent, Directia Regionala de Finante a constatat cu stupoare ca a luat o teapa de 1,5 milioane euro de la o firma din Harlau.

  Si de aceasta data, “patronii” care au reusit aceasta performanta sunt cetateni de etnie rroma si de asemenea nu mai exista nicio speranta de recuperare a debitului. Asta deoarece, firma in cauza, si anume Traian Intercom SRL, care are ca obiect de activitate comertul cu ridicata al deseurilor si resturilor, a dat faliment in urma cu doua luni, iar administratorul judiciar nu a mai gasit bunuri in patrimoniul acesteia si de asemenea in conturile deschise de societate la bancile comerciale nu s-a gasit niciun leu.

  Asta in conditiile in care, in prezent, datoriile societatii catre bugetul statului se ridica la impresionanta suma de 6.406.417 lei. Se poate trage concluzia ca, aceasta firma a fost infiintata numai cu scopul de a insela statul si in ciuda eforturilor depuse de autoritati de a preintampina un astfel de scenariu, se pare ca teparii au reusit in final sa dea tunul. Astfel, la numai un an de la infiintarea firmei, Directia de Finante realizeaza primul raport de inspectie fiscala, in care arata ca patronul Nicusor Stanescu se face vinovat de savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala, cu prejudicii importante aduse bugetului public.

  Fiscul a depus plangere penala impotriva lui Nicusor Stanescu in anul noiembrie 2011, iar dupa o luna de judecata, acesta a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni de inchisoare cu suspendare. Cu toate acestea, Nicusor Stanescu a continuat nestingherit inca vreo 3 ani activitatile evazioniste. In anul 2014, Fiscul a realizat  inca un raport de inspectie fiscala la aceasta societate comerciala, ocazie cu care s-a constatat ca societatea a adus prejudicii uriase bugetului, prin neplata in mod corect a TVA si a impozitului pe profit. Astfel, prin nedeclararea in mod corect a operatiunilor economice taxabile cu TVA, SC Traian Intercom SRL a adus un prejudiciu in valoare de 1,9 milioane lei bugetului statului. De asemenea, firma nu a inregistrat in contabilitate toate veniturile si prin urmare prejudiciul prin neplata in mod corect a impozitului pe profit se ridica la 1,33 milioane lei.

  Continuarea pe bzi

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet