Array

Furt de lemne la Motca

În ziua de 4 iulie 2015, în intervalul orar 16:00-02:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei mun. Paşcani şi Secţiei nr.6 Poliţie Rurală Paşcani au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, depistării persoanelor urmărite în temeiul legii. S-a acţionat, de asemenea, pe linie rutieră, pentru prevenirea comerţului ilegal cu alcool şi tutun şi a tăierlor ilegale de material lemnos. Acţiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanţilor silvici.
Au fost legitimate 35 de persoane, fiind controlate 27 de autoturisme. A fost constatată o infracţiune.Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care 8 la Legea 61/1991, 1 la Legea 171/2010 şi 2 conform OUG195/2002. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 2500 lei. Au fost confiscaţi 2,30 mc de material lemnos.

Exemple:
1. Un tânăr de 30 ani, din com. Moţca a fost depistat în timp ce transporta cantitatea de 2,30 mc material lemnos fără a deţine documente de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, fiind ridicat în vederea confiscării materialul lemnos, valoarea acestuia fiind de 250 lei.

2- Au fost depistaţi doi barbaţi de 25 ani, respectiv de 55 ani, ambii din com. Dolhasca, în timp ce sustrăgeau sfeclă de pe un teren din com. Tătăruşi. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Comunicat de Presa IPJ Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...