23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ! – campanie de prevenire a criminalității stradale

 COMUNICAT DE PRESĂ

Lansarea campaniei de prevenire a criminalității stradale, a furturilor favorizate de neatenţia victimelor, precum și a infracționalității specifice sezonului călduros

FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ!

În perioada iulie – septembrie 2017, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi derulează campania de prevenire a criminalității FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ!

Prin acest demers preventiv, iniţiatorii îşi doresc să arate cetăţenilor modul în care răufăcătorii profită de neatenţia semenilor şi obţin profituri frumoase fără să presteze o muncă sau efort deosebit.

Totodată, campania va avea şi o componentă de informare legată de furturile din locuri publice comise pe fondul neatenţiei victimelor (ex.: furturi comise în unităţi de alimentaţie publică – baruri, cluburi terase, ştranduri etc.). Nu în ultimul rând, în perioada sezonului estival apar, de obicei mai multe „oportunităţi” pentru infractori şi este necesar ca aceste tendinţe să fie contracarate printr-o activitate intensă de informare a cetăţenilor.

Mesajele campaniei,  FURAT ÎNTR-O SECUNDĂ şi AI GRIJĂ DE BUNURILE PERSONALE, sunt semnificative şi vor să atragă atenţia cu privire la comportamentele pe care fiecare dintre noi trebuie să le adopte pentru a-şi proteja proprietatea privată, dar şi la faptul că există şi vor exista permanent persoane rău intenţionate care vor profita din plin de neatenţia sau neglijenţa semenilor lor.

***

Poliţia Ieşeană recomandă cetăţenilor să îşi ia unele măsuri simple pentru a reduce riscul de a deveni victima unei infracţiuni comise în stradă.

Mulţi ieşeni au telefoane mobile scumpe, poartă la vedere bijuterii, lasă în maşină bunuri ce tentează hoţii,  iar sezonul călduros, care coincide şi cu perioada de vacanţe, îi determină pe mulţi oameni să fie mai puţin atenţi atunci când este vorba de siguranţa proprie sau a proprietăţii lor.

Campania noastră constă în transmiterea de mesaje preventive prin intermediul canalelor media (televiziuni, radiouri, presă scrisă/online, complexe comerciale), precum şi organizarea de întâlniri cu cetățenii/distribuire de materiale de informare către populație.

Alte articole