More

  Fundatie nationala pentru protejarea romilor. Doi primari din zona Pascani fac parte din conducere

  Array

  Doi primari din imprejurimile Pascaniului au fost alesi sa faca parte din secretariatul unei asociatii nationale pentru integrarea romilor in comunitate. Saptamana trecuta, la Bucuresti, a avut loc lansarea acestei asociatii, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale din 29 de orase si comune din intreaga tara.
  Asociatia MERI Romania, lansata de Fundatia SOROS este reteaua primarilor activi pentru integrarea rromilor si ofera posibilitatea ca edilii sa fie informati in timp utile despre posibilitatile de finantare si sa primeasca ajutor in scrierea si implementarea proiectelor locale.
  Totodata a fost infiintat si secretariatul acestei asociatii din 9 persoane, printre care se afla si primarul comunei Miroslovesti, Ionut Gospodaru si primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca. Ei au rolul de a disemina informatiile legate de accesarea fondurilor in comunitatea din care fac parte si totodata de a pune in aplicare astfel de proiecte.

  Potrivit datelor oficiale de la ultimul recensamant in comuna Motca locuiesc 565 de rromi adica aproape circa 12% din polulatia totala a comunei. Si in comuna Miroslovesti se inregistreaza un numar semnificativ de rromi, 260 din 4.533 de locuitori.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  DORINA NICOLINA ISOPESCU, CANDIDAT PMP LA SENATUL ROMANIEI (P)

  Dragi prieteni, PMP este un partid adevărat, care sa află în plin avânt. Pentru că în fiecare zi, Partidul Mișcarea Populară devine tot mai puternic,...

  Petru Movilă, candidat PMP: Am redus TVA la locuințe de la 19% la 5%, pentru tineri (P)

  Legea prin care este redusă TVA pentru locuințe de la 19% la 5 % este inițiată de deputatul Petru Movilă și susținută unanim de...

  Iaşul este pedepsit de Guvernul Orban. Autostrada a dispărut din planurile PNL, dar şefii liberali ieşeni vor artificii şi fanfară (P)

  Trupa responsabilă cu propaganda de la PNL ne tot anunţă că peste România vine o sumă colosală pentru investiţii de la Uniunea Europeană: 80...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI