18.7 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

Fundatie nationala pentru protejarea romilor. Doi primari din zona Pascani fac parte din conducere

Doi primari din imprejurimile Pascaniului au fost alesi sa faca parte din secretariatul unei asociatii nationale pentru integrarea romilor in comunitate. Saptamana trecuta, la Bucuresti, a avut loc lansarea acestei asociatii, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale din 29 de orase si comune din intreaga tara.
Asociatia MERI Romania, lansata de Fundatia SOROS este reteaua primarilor activi pentru integrarea rromilor si ofera posibilitatea ca edilii sa fie informati in timp utile despre posibilitatile de finantare si sa primeasca ajutor in scrierea si implementarea proiectelor locale.
Totodata a fost infiintat si secretariatul acestei asociatii din 9 persoane, printre care se afla si primarul comunei Miroslovesti, Ionut Gospodaru si primarul comunei Motca, Constantin Serioja Hobinca. Ei au rolul de a disemina informatiile legate de accesarea fondurilor in comunitatea din care fac parte si totodata de a pune in aplicare astfel de proiecte.

Potrivit datelor oficiale de la ultimul recensamant in comuna Motca locuiesc 565 de rromi adica aproape circa 12% din polulatia totala a comunei. Si in comuna Miroslovesti se inregistreaza un numar semnificativ de rromi, 260 din 4.533 de locuitori.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow