24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
24 C
Paşcani
miercuri, iunie 23, 2021
Array

Fundă umană cu 300 de participanți pe Esplanada din Pașcani

elefant.ro
fashiondays.ro
horacredit.ro/
creditprime.ro
elefant.ro
answear.ro
oferta.oceancredit.ro
creditfix.ro
vivacredit.ro

Ultimele știri

Sute de elevi și profesori au ieșit în stradă în această dimineață, în cadrul unei campanii de sensibilizare și informare a opiniei publice cu privire la problematica autismului. Trecătorii au primit pliante cu informații referitoare la aceste tulburări și cine a dorit s-a implicat în realizarea fundei umane. Organizatorul evenimentul au fost profesorii de la Școala Specială din Pașcani. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

De la școlile din Pașcani, dar și din comunele din împrejurimi, peste 300 de elevi și profesori și-au dat întâlnire pe Esplanada din oraș, acolo unde au realizat o fundă umană, au dăruit baloane albastre și pliante cu informații importante despre autism. Aceasta manifestarea a avut loc pentru a marca Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. De la evenimentul organizat al patrulea an consecutiv de profesorii de la Școala Specială din Pașcani nu au lipsit și elevii din Stolniceni Prăjescu, Colegiul “Sadovenu”, Liceul “Miron Costin”.

Autism este un nume generic pentru o serie de tulburări comportamentale fundamentale. Cauzele autismului nu sunt încă înțelese complet, dar se crede că tulburările se datorează unor defecțiuni genetice, ale unor interacțiuni între gene sau mutații rare cu efecte majore. Autismul se observă deja de la o vârstă fragedă (înainte de 3 ani), cu excepția sindromului Asperger, care poate de obicei să fie diagnosticat când copilul merge la școală.

FUNDA UMANA ZIUA AUTISM

 

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Pașcani, Liceului Teoretic „Miron Costin”, Colegiului Tehnic de Căi Ferate Unirea, Liceului Tehnologic „Mihai Busuioc”, Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”, Liceului Economic „Nicolae Iorga”, Școlii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, Școlii Gimnaziale Lunca Pașcani, Liceului Tehnologic Stolniceni Prăjescu, Clubului Copiilor Pașcani, Fundației „Ancora Salvării” Iași, Fundației „Go Care” România, Fundației „Serafim” Roman, Complexului de Servicii Comunitare „Sf. Neculai” Pașcani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24 ° C
25.2 °
23.8 °
87 %
3.5kmh
98 %
mie
23 °
joi
29 °
vin
32 °
sâm
27 °
Dum
24 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI