23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Funda conștientizării autismului, la Școala Gimnazială Specială Pașcani

Culoarea albastră a căpătat conotații deosebite vineri, 1 aprilie, la Școala Gimnazială Specială din Pașcani. Elevii instituției de învățământ, împreună cu cadrele didactice au marcat Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului, cu multe zâmbete, baloane colorate și tradiționala fundă umană. Evenimentul s-a desfășurat în curtea unității de învățământ, începând cu ora 10.00. Activitățile vor continua și pe parcursul zilei de sâmbătă, 2 aprilie.

Proiectul „Albastru pentru solidaritate” a plecat de la importanța prezentării în comunitatea locală, de către specialiștii care lucrează cu elevi cu tulburări de spectru autist, a principalelor caracteristici ale tulburării, precum și a aspectelor educative, medicale, psihopedagogice și terapeutice, ce țîn de această problematică.

Precizăm că la la Școală Gimnazială Specială din Pașcani învață 130 de copii cu deficiențe, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani. Programul instructiv educativ se desfășoară după un plan de învățământ și o programă adaptată gradului și tipului de deficiență.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow