25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Funcţionarii tremură în dosarul Agrocomplex. Nimeni nu vrea să contrazică DNA-ul cu privire la prejudiciile calculate

Dosarul „Agrocomplex” a băgat spaima în funcţionarii din Paşcani. Atât de fierbinte este acest subiect încât nimeni nu vrea să mai facă nimic pentru clarificarea eventualului prejudiciu. Subiectul a revenit astăzi în atenţia Consilierilor Locali după ce la ultimul termen, atunci când judecata cauzei a fost amânată, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitate Unităţii Administrativ – Teritoriale din Paşcani să precizeze natura pretenţiilor nu doar sumă, motivele şi probele care să susţină prejudiciul de recuperat.
Subiectul a fost dezbătut mai întâi în comisiile de specialitate unde consilierii au cerut ca funcţionarii Primăriei cei de la Economic şi Juridic să rezolve acesta problemă. În loc să fie prezentate informaţiile solicitate de judecatori, astăzi, în plenul şedinţei directoarea economică a spus că nu este de competenta ei să răspundă la aceste întrebări şi a dat vina pe avocatul angajat de Primărie.
Şefa serviciului contabil din Primărie a explicat că de fapt sunt mai multe variante privind prejudiciul din dosarul Agrocomplex: cea calculată de procurorii DNA în valoare de peste 2 milioane de lei, cea rezultată în urma unei expertize contabile – zero lei, iar instanţă de judecată a constatat prescrierea dreptului de recuperare a eventualului debit. Fără clarificarea datoriei Consiliul Local Paşcani a emis o hotărâre prin care se înscrie ca parte civilă pentru recuperarea debitului indicat de procurorii DNĂ, de frică să nu fie traşi la răspundere în caz că cineva va fi găsit vinovat.
Directoarea economică a instituţiei, Angela Labontu a fost pusă imediat la punct chiar de un avocat, consilierul Codrin Toma. El a explicat că datele solicitate de judecători sunt deţinute de funcţionarii din Primărie. Ei trebuie să argumenteze suma solicitată, ce reprezintă şi de unde provine.
În tot acest balamuc secretarul Primăriei nu a ştiut să dea un răspuns clar întrebărilor venite din partea consilierilor.
Prin urmare consilierii din opoziţie au cerut o întâlnire cu avocatul care apără interesele administraţiei locale în acest dosar. Discuţia informală ar urma să aibă loc cel mai probabil in cursul zilei de mâine. Asta deoarece pena la termenul din 11 februarie avocatul apărării trebuie să aibă pregătit răspunsul solicitat de judecători.
Menţionăm că şi inculpaţii din dosarul Agrocomplex susţin că prejudiciul calculat de procurorii DNA nu există pe motiv că terenul care face obiectul contractului de închiriere nu ar fi aparţinut Primăriei Paşcani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow