12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Funcţionari publici vor grevă generală

Funcţionarii publici din primării şi alte instituţii deconcentrate vor declanşa greva generală în următoarea perioada, dacă nu se va ajunge la nici un numitor comun, mâine, 23 aprilie, când se va întâlni Biroul Federal al Sindicatelor. Cel puţin aşa reisese din comunicatul de presă transmis de către Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici.

Mai mult, ieri peste 100 de sindicalişti din administraţia publică au pichetat, Ministerul Muncii, cerând corectarea salarizării pe aceleaşi funcţii publice şi pentru toată administraţia publică şi avertizând că, dacă nu vor fi luate măsuri, de la 1 iulie, 60 la sută dintre angajaţi vor avea salariul minim.

Sindicaliştii au numai două revendicări:
1. Reglementarea şi liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsură în care aceste instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.
2. Creşteri salariale şi pentru salariaţii din administraţia publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a Legii nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow