12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Functionari pascaneni dusi cu Politia la DNA, in dosarul Agrocomplex. De vina ar fi secretarul Mircea Zuzan

Doi functionari din Primaria Pascani au fost saltati azi de politisti pentru a fi audiati de procurori la DNA. Este vorba despre Nicoleta Negrescu secretara secretarului Mircea Zuzan si Monica Oneata de la Registratura, conform precizarilor purtatorului de cuvant  al administratiei locale.  Dis-de-dimineta ele au fost preluate de un echipaj de politie si duse la sediul DNA Iasi pentru a da declaratii in dosarul Agrocomplex.

Oamenii legii vor sa afle daca este adevarat, sau nu, ca serviciul juridic sau secretarul Primariei a trimis in timp util o adresa catre Finantele Locale prin care sa anunte ca hotararea votata de consilieri prin care au fost sterse o serie de datorii si penalitati in favoarea societatii primarului Dumitru Pantazi, nu a fost vizata de legalitate de prefect, a fost atacata in instanta si nu poate produce efecte.

Altfel spus procurorii vor sa afla daca cineva a cerut ca datoria stearsa sa fie repusa la plata imediat dupa comunicarea prefectului. Declaratiile celor doi functionari publici ar putea sa clarifice circuitul documentelor in acest dosar. Asta in conditiile in care secretarul Mircea Zuzan sustine ca a trimis o astfel de instiintare imediat dupa ce a primit instiintarea prefectului in timp ce fostul sef de la Finantele Publice, Mihai Bodoasca, sustine ca un astfel de document nu apare inregistrat in evidentele de corespondenta ale institutiei, motiv pentru care nu a fost pus in executare decat mult mai tarziu.
Surse neoficiale din cadrul institutiei sustin ca cele doua salariate nu ar fi vinovate si ca adevaratii responsabili, care stiu sa se apere, incearca sa dea vina pe ele. Cel vizat este secretarul Mircea Zuzan care ar fi omis cu buna stiinta trasmiterea documentului catre Finantele locale desi a fost intocmit si inregistrat in evidentele Primariei.
O alta victima a secretarului Mircea Zuzan este fostul jurist al Primariei Laviniu Dragomirescu. El a fost acuzat ca nu ar fi informat la timp conducerea Primariei ca deciza prin care s-a stabilit ca Hotararea Consiliului Local 145 din 2007 este ilegala a ramas definitiva si nu a cerut ca datoria stearsa sa fie reintroduse la plata. In realitate fostul jurist a demonstrat ca o astfel de informare a fost facuta pe data de 9 aprilie 2009 chiar secretarului primariei Mircea Zuzan, fiind inregistrata in registrele institutiei cu numarul 344.
Din cauza ca acest document nu a fost luat in seama la datoria Agrocomplex au fost calculate penalitati uriase de aproape un million de lei, pana in campania electorala din anul 2012, perioda in care societatea aparea fara datorii. Atunci, ca din intamplare fostul primar, Grigore Craciunescu, a aflat de aceasta problema si a cerut calcularea la zi a datoriilor Agrocomplex , care au ajuns la peste 20 de miloarde de lei vechi.

El a anuntat in cadrul unei emisiuni televizate ca nu numai firma sa este datoare la bugetul local ci si societatea contracandidatului sau , sumele fiind aproape identice. Mai tarziu inspectorii Curtii de Conturi l-au gasit responsabil pe fostul primar Grigore Craciunescu pentru ca nu a facut demersurile necesare pentru incasarea la timp a acestor datorii, o parte dintre ele fiind deja prescrise.
Mentionam ca in dosarul Agrocomplex sunt cercetate si alte persoane, aflate sub control judiciar, printre care consilierii locali din mandatul 2004-2008, deputatul Neculai Ratoi si senatorul Florin Constantinescu. Toti au dat, pe rand, declaratii in fata procurorilor DNA.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow