10.3 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Funcţionar cu tupeu. Cere blocarea investiţiilor pentru că nu vrea să îşi facă treaba

Dialog halucinant între un funcţionar public cu mult tupeu şi primarul municipiului Paşcani. Chiar în cadrul dezbaterilor publice, pe marginea proiectului de buget şi a listei de investiţii, intalnire  care a avut loc astăzi de la ora 13.00 la în sala de seminarii a instituţiei, şefa serviciului de Achiziţii Publice a încercat să blocheze lista de investiţii propusă de edil. Deşi era în timpul programului şi în calitate de funcţionar public Laura Pascu a preferat să se contrazică cu primarul în faţa camerelor de luat vederi decât să îşi clarifice eventualele nelămuriri la birou. Ea a susţinut că investiţiile şi achiziţiile ar trebui mai întâi bugetate integral înainte de dezbatere şi aprobare pentru a putea fi parcurse procedurile de achiziţii. Şefa de la achiziţii a recunoscut că primarul nu i-a cerut să încalce legea în organizarea licitaţiilor şi încheierea contractelor dar a facut apel la consilieri să nu voteze proiectul de buget în formă propusă. În acest fel ar urma să fie blocate o serie de investiţii importante pentru păşcăneni, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani de zile.
În replică edilul municipiului a arătat că primarul, în calitate de ordonator principal de credite are dreptul să stabilească bugetul şi lista de investiţii care sunt mai apoi completate şi aprobate de consilierii locali. Dumitru Pantazi a mai spus că, mai întâi, se stabilesc obiectivele apoi, după aprobarea bugetului, se derulează procedurile de achiziţii.
În acelaşi contex primarul păşcănean a acuzat-o pe subordonata sa că de câţiva ani de zile este un fel de, Gică-contra” şi că blochează o serie de achiziţii publice şi procedurile care urmează să fie implementate privind funcţionarea acestui serviciu, din motive personale, inclusiv electorale. El a spus că aşteaptă modificări şi clarificări din partea guvernului privind activitatea şi responsabilitatea funcţionarilor publici.
Menţionăm că anul trecut Primăria Paşcani a înregistrat un excedent bugetar de aproape 10 milioane de lei. Cea mai mare parte din bani nu au fost cheltuiţi deoarece investiţiile pentru care au fost alocaţi au fost blocate prin neîndeplinirea procedurilor de achiziţii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI