18.7 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

“Fumatul interzis”, de la 1 ianuarie. Unde nu vei mai fuma de la începutul anului viitor, dacă nu vrei să iei amendă

De la 1 ianuarie, in Romania nu se va mai fuma in taxiuri, masini de serviciu, parcurile pentru cei mici, sau universitati. Noua lege adauga pe lista orice spatiu inchis folosit in comun – mall-uri, cofetarii, expozitii, plus toate mijloacele de transport in comun, masinile de serviciu, taxiurile si ambulantele, relateaza stirileprotv.ro.

De asemenea, patronii de restaurante, care vor sa aseze scrumiere pe mese, vor fi nevoiti sa interzica accesul minorilor in incaperi. Amenzile care se acorda pentru cei care incalca aceasta lege se ridica pana la 5.000 de lei.

Noua lege interzice fumatul in toate locurile de joaca, inclusiv in cele deshise si in parcuri. Exceptie de la aceste interdictii fac unele spatii publice inchise destinate distractiei – cluburi, baruri, discoteci, chiar si cantine si restaurante. Dar atentie! Daca administratorul alege aceasta varianta, trebuie sa nu mai permita accesul persoanelor sub 18 ani.

Aceste reglementări au fost intocmite la cererea Uniunii Europene. Nimeni nu poate insa sa spuna in ce masura romanii o vor respecta.

4,84 milioane de romani fumau in mod curent in Romania anul trecut, potrivit datelor Studiului Global asupra Tutunului la Adulti (GATS). Statisticile arata ca prevalenta fumatului in Romania a scazut de la 35,3% in 2003 la 26,7% in 2011.

Sursa jurnalul.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

11 milioane lei, imprumut pentru cimitirul mic si Piata Vale. Dediu: „Primarul Câțu”, nici un leu de la Guvern sau UE

Municipiul Pascani se imprumuta de la Trezoreria Statului pentru doua investitii importate. Solicitarea primarului Marius Pintilie a...

Baza sportiva din mlastina ramane abandonata

O cladire construita in bataie de joc, in mlastina, in timpul mandatului fostului primar liberal Grigore Craciunescu...

Un nou consilier local, de la PNL. Dan Zagan isi da demisia, pentru un post de functionar public

Legislativul pascanean va avea un nou consilier, din partea organizatiei locale a PNL. Este vorba despre Alexandru...

Achizitii pe banda rulanta pentru Gospodaria Comunala si Sere

Administratia locala din Pascani cheltuieste o avere pentru schimbarea parcului auto folosit de Serviciul de Gospodarie Comunala....

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI