12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Fruntași la teatru din Tătăruși

Premiu deosebit la un concurs de teatru pentru un profesor și 13 elevi din Tătăruși: Trupa de teatru ,, Ridendo” de la Liceul Tehnologic din localitate a obținut sâmbătă două premii importante în cadrul Concursului ” Edu Teatru ”, organizat la Palatul Copiilor din Iași.

Este vorba despre locul I pentru text, obținut cu ajutorul coordonatorului trupei și a celui care scrie toate textele pieselor, profesorul Ion Ghiban. Acesta mărturisește că de multe ori se inspiră chiar din ideile elevilor săi, piesele compuse fiind de natură satirică.

Trupa ,, Ridendo”, care are peste 10 ani de activitate, a obținut în cadrul aceluiași concurs și o distincție frumoasă pentru interpretarea piesei ”Romeo și Julieta”, în variantă satirică, elevii talentați fiind recompensați cu premiul al III-lea, așa cum declară și Juncă Adrian, cel care l-a jucat un rol de ”Romeo” în această piesă.

Piesa a avut în centru cele 2 personaje celebre, însă în alt cadru, fiind reprezentate în trei ipostaze, la vârste diferite: în tinerețe, la maturitate și la bătrânețe, iar sfârșitul poveștii a fost schimbat în unul pozitiv, așa cum povestește și Simona Costan, membră a trupei ”Ridendo”
eleva

Actorii în devenire cu vârstă de gimnaziu de la Liceul Tehnologic din Tătăruși au obținut rezultate frumoase și la alte competiții de profil, printre care amintim premiile cîștigate în fiecare an la Festivalul ” Hai la teatru!”, elevii liceeni, devenind pasionați de această formă de exprimare artistică.

Menționăm că rezultatele frumoase obținute în toți anii anteriori și mai ales anul acesta, demonstrează implicarea deosebită a elevilor și profesorului coordonator, aceștia formând împreună o echipă deosebită.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow