33.6 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Fraudă masivă cu fonduri europene intr-o comuna din Targu Frumos

procurorii DNA spun că un program de alimentare cu apă la Dagâţa, din fonduri europene, a fost fraudat * doi angajaţi ai firmei Teoval Războieni au folosit acte false pentru ca firma să câştige licitaţia
Procurorii DNA au finalizat încă un dosar de fraudă cu fonduri europene. Lucreţia Ciobanu, contabilul Teoval SRL Războieni (Ion Neculce), şi inginerul Paul Grebinişan, de la aceeaşi firmă, au fost trimişi în judecată, împreună cu societatea respectivă. Necazul a pornit de la un contract de finanţare nerambursabilă încheiat, în ianuarie 2009, de Consiliul Local Dăgâţa cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. Acesta viza punerea în practică a proiectului de alimentare cu apă în satele Dagâţa şi Mănăstirea, construire a unui sistem de canalizare şi a unei staţii de epurare a apelor uzate.

Acte false pentru câştigarea licitaţiei

Anchetatorii spun că, pentru a câştiga licitaţia organizată de CL Dăgâţa pentru atribuirea contractului de lucrări, Ciobanu a depus un act fals, vorba vine emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice, din care rezulta că SC Teoval nu avea datorii către bugetul de stat. „Acest document a fost falsificat de Ciobanu Lucreţia care l-a ataşat documentaţiei de participare la licitaţie, după ce l-a autentificat la un notariat. De asemenea, inculpata a mai depus şi o declaraţie falsă, întocmită şi semnată de Grebinişan Paul, în care a consemnat în mod eronat că Teoval SRL şi-a îndeplinit obligaţiile privind plata taxelor şi impozitelor”, au spus procurorii DNA.
Pe baza celor două acte false, în perioada 2010-2011, firma a primit echivalentul a 1.736.218 euro din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală. Acum, procurorii au formulat acuzaţii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, participaţie improprie la înşelăciune şi la folosirea de acte false, care are ca rezultat obţinerea fără drept de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene. (Ştefana Czeller)

1.736.218 de euro a primit SC Teoval din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală.

Sursa Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow