5 C
Paşcani
vineri, decembrie 1, 2023

Frații de peste Prut ne cer ajutorul. Primăria Ialoveni cere Pașcaniului 50.000 euro

Administrația Ialoveni, oraș din Republica Moldova, cu care Pascaniul este înfrățit din 2016, cere sprijin financiar municipalității pentru realizarea unei investiții. Printr-o adresă trimisă Consiliului Local Pașcani și primarului, frații de peste Prut cer un ajutor de 50.000 de euro pentru reabilitarea unor căi pietonale de pe strada Ștefan cel Mare, din Ialoveni.

Investiția totală se ridică la suma de aproape 3 milioane de lei, cu surse diferite de finanțare. Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a motivat că „efectele profunde ale crizelor economice prin care trece în perioada actuală Republica Moldova, cât și faptul că criză refugiaților de război a redirecționat o mare parte din veniturile locale către gestionarea situației excepționale enunţate, a dus la imposibilitatea acoperirii integrale a sumei asumate din bugetul local”.

Municipiul Pașcani a mai ajutat financiar și în trecut orașul Ialoveni, în baza protocolului de înfrățire și colaborare între cele două localități. În 2019 a fost aprobat un ajutor de 10.000 de euro, iar prin primii ani de colaborare, administrația pășcăneană i-a sprijinit în construcția unei troițe și modernizări la intrarea în parcul central.

De precizat este faptul că înfrățirea cu orașul de peste Prut, cu o populație de aproape 16.000 de locuitori, a avut loc în toamna anului 2016.

Municipiul Pașcani mai este înfrățit cu orașul Fjell – Norvegia, din anul 2008.

Alte articole