More

  Francois Delcour este noul campion national de raliuri al Romaniei. Raliul Iasului VIDEO

  Array

  Campionatul National de Raliuri editia 2012 si-a jucat ultimul bal la Iasi. Etapa de aici este ca de obicei ultima din calendarul competitional care debuteaza in fiecare an in luna martie la Brasov, continua in aprilie la Timisoara, in mai la Bacau, in iunie la Cluj, in iulie la Sibiu, august la Arad, septembrie Brasov si Bucuresti iar in octombrie ultima etapa la Iasi.

  Astfel, Raliul Iasului s-a desfasurat in perioada 5-6 octombrie, in competitie inscriindu-se 38 de echipaje. Etapa de la Iasi nu avea o miza atat de mare deoarece castigatorul acestui sezon se stabilise deja din etapa de la Bucuresti. Cei mai multi au venit la Iasi pentru a incerca sa adune puncte pentru echipele lor sau pur si simplu pentru a termina si mai prinde experienta in raliurile de macadam. Etapa de la Iasi, a inceput cu stangul deoarece una dintre cele mai decisive probe speciale ale raliului, si anume Cioca-Boca, a fost anulata din motive de organizare. Spun ca aceasta proba era una de referinta deoarece in anii din urma foarte multe echipaje au depus armele aici, fiind proba care separa pe cei buni de restul plutonului.

  Cu toate acestea, doar 24 de echipaje au terminat raliul in acest an, dovedindu-se din nou unul dintre cele mai dure raliuri de macadam din tara.  Desi, era deja cu titlul in buzunar, francezul Francois Delcour nu a venit la Iasi sa se plimbe pe probe, ci a venit sa mai dea inca o batalie cu timpul. La final s-a dovedit a fi cel mai bun, mai ales ca cei mai multi dintre contra candidatii sai au abandonat si ii mentionez aici pe Valentin Porcisteanu, Bogdan Marisca, Edwin Kelleti.

  Topul 10 al Raliului Iasului arata in felul urmator:

  1 Francois Delcour (Peugeot 207 S2000)  2 Gergo Szabo (Mitsubshi Evo 10)  3 Marco Tempestini (Skoda Fabia S2000)  4 Dan Gartofan (Skoda Fabia S2000)

  5 Rares Tomita (Mitsubishi Evo 9)  6 George Grigorescu (Subaru Impreza N15)  7 Alexandru Filip (Renault Clio R3 Maxi Ev)  8 Adrian Raspopa (Citroen DS3 R3T)

  9 Dragos Dinu (Mitsubishi Evo9)  10 Mihai Lacatus (Mitsubishi Evo 8)

   

  Clasamentul final al Campionatului National de Raliuri 2012 este:

  1 Francois Delcour 155 puncte

  2 Valentin Porcisteanu 115 puncte

  3 Dan Girtofan 80 puncte

  4 Gergo Szabo 76 puncte

  5 Csaba Spitzmuller 76 puncte

  6 Bogdan Marisca 59 puncte

  7 Edwin Keleti 57 puncte

  8 Marco Tempestini 53 puncte

  9 Alexandru Filip 35 puncte

  10 Vlad Cosma 25 puncte

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  PMP cere adoptarea în regim de urgenţă a legilor privind eliminarea pensiilor speciale şi reducerea numărului de parlamentari la 300. (P)

  PMP a cerut astăzi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a...

  Investitii din fonduri UE, in pericol! Trei proiecte in intarzaiere. Primarul Pintilie, depasit de complexitatea problemelor

  Situatie ingrijoratoare la Primaria Pascani cu investitiile publice finantate partial din fonduri europene. Trei din cele patru proiecte aflate in derulare prin ADR  Piatra...

  Reportaj despre un elev de la Liceul Special Târgu Frumos, devenit profesor în școala de unde a pornit în viață – VIDEO

  Avea doar 9 ani când o afecţiune oftalmologică îl lăsa fără vedere. Dar nu şi fără speranţă. A terminat şcoala, a făcut facultatea şi...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI