23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
23 C
Paşcani
luni, iulie 26, 2021
Array

Fotoreportaj Al Jazeera: Romii bogaţi ai României

Ultimele știri

Junaliştii postului internaţional de ştiri Al Jazeera au vizitat satul Buzescu din judeţul Teleorman, unde 35% dintre locuitori sunt romi şi au realizat un reportaj despre o altfel de comunitate romă decât cea prezentată în presa din toată lumea.
„Spre deosebire de percepția generală, conform căreia romii sunt săraci, această comunitate este destul de prosperă. Casele mari au un design extravagant, bogat ornamentat, iar construirea lor poate dura ani de zile”, relatează jurnaliştii străini în descrierea unui fotoreportaj intitulat „Romii bogaţi ai României”.
Doar un singur drum trece prin localitatea cu 5.000 de rezidenţi din sudul României, iar de o parte şi de alta a lui sunt înghesuite vile înalte. Locatarii dețin cele mai noi masini sport de lux şi mulţi dintre ei conduc afaceri profitabile, fără a specifica însă în ce domenii. „Atunci când vine vorba de mafie, Costica Stancu, un rom bogat, întreabă «Mafie? Ce Mafie? Banii sunt munciţi – nu din cerșit sau alte negustorii»”, relatează aljazeera.com.

Potrivit Stelianei, un alt membru bogat al comunităţii rome, cei mai mulţi dintre romii din Buzescu trăiesc într-o singură cameră a vilei pe care şi-au construit-o, întrucât nu îşi permit să încălzească toată clădirea. „Trebuie să arătăm că avem bani, atât”, a declarant femeia jurnaliştilot străini.
Primele familii de romi s-au stabilit în această zonă pe la 1860, pentru a lucra pământul și a prelucra metale, astăzi, peisajul nu este cu mult schimbat, cu excepția caselor opulente care contrastează cu căsuțele ţărăneşti ale celorlalţi săteni din Buzescu, relatează publicaţia citată.

Continuare pe aljazeera.com

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
23 ° C
23.4 °
22.3 °
73 %
2.8kmh
99 %
lun
21 °
mar
32 °
mie
33 °
joi
30 °
vin
30 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI