-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

(FOTO) O icoană a lui Isus lăcrimează de mai multe zile la Cluj

O icoană a Mântuitorului Isus Hristos de la Biserica cu Hramul ”Învierea Domnului” din cartierul clujean Zorilor lăcrimează neîntrerupt din data de 2 decembrie, relatează Cluj24.ro, prezentând imagini.

Parohul bisericii, părintele Nicolae Dura, a explicat pentru site-ul citat cum au descoperit fenomenul.

În data de 2 decembrie, după slujba de dimineață, doamnele care răspund de curățenie s-au apucat de lucru.

”Partea de pridvor a revenit la două doamne, una dintre ele fiind profesor universitar. Au luat candela, au pregătit untdelemnul, iar cealaltă doamnă a curățat icoana Mântuitorului Isus Hristos, o icoană pe pânză, față – spate.

Icoana a fost așezată la loc iar în următoarele câteva minute, până au luat candela ca să o pună înapoi, au observat că din ochiul stâng al Mântuitorului, de la pleopa de jos, a coborât o dâră sub formă de lacrimă până la vârful nasului Mântuitorului”,  a spus părintele Dura.

Femeile s-au rugat, au fotografiat icoana iar seara la Vecernie la biserică a ajuns și preotul paroh.

”Deja picătura ajunsese mai jos buza Mântuitorului, între buza de jos și barbă. De acolo am început să o supraveghem, am fotografiat și filmat fenomenul respectiv. E ceva ce curge dar nu se termină.

Acum s-a oprit la nivelul gâtului Mântuitorului, dar nu se mistuie. La capăt se păstrează aceeași consistență. Am crezut că, odată cu coborârea, se va usca traseul, dar  păstrează aceeași umiditate, se vede lacrima pe traseu la fel ca în prima zi”, a precizat parohul bisericii din Zorilor.

Icoana care lăcrimează este făcută după una care a fost în Constantinopol.

sursa cotidianul

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow