5.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

FOTO | Crizanteme produse în Pașcani. Mii de ghivece cu florile de toamnă, în sera de la intrarea în oraș

Crizantemele sau popular, tufănelele sau dumitrițele, sunt vedetele de sezon în această perioadă. Oamenii le cumpără pentru a-și înfrumuseța curțile, decor care rămâne până spre începutul iernii, datorită rezistenței la frig a acestor plante. În municipiul Pașcani, gășiți o seră unde mii de crizanteme, colorate și cu mirosul specific, întregesc un decor de vis. BIT  TV susține producătorii locali motiv pentru care continuăm seria reportajelor cu oamenii care luptă pentru visul lor.

Domnul Laurențiu UJICĂ, în vârstă de 52 de ani, alături de soție și fiul lor, se ocupă de aceste flori, iar pasiunea pentru plantele perene o cultivă de câțiva ani.

A început cu greu această mică afacere, cu riscuri dar și satisfacții, cu butași cumpărați din Olanda. A învățat pe propria piele micile secrete pentru reușită, după câteva eșecuri, destul de costisitoare.

Dar cu toate acestea, dragostea pentru flori l-a făcut să continue și să se extindă. Munca pentru cultivarea crizantemelor începe din mai iar sezonul pentru vânzare se încheie prin noiembrie. În toată această perioadă, familia Ujica este nelipsită de la seră.

Colorate flori și cu multe legende în diferite culturi din întreaga lume, nu au nevoie de îngrijiri speciale, deci sunt uşor de întreţinut, motiv pentru care predomină prin curţile noastre. Se pot planta atât în grădină, cât şi în ghivece sau jardiniere. Din punct de vedere al amplasamentului, crizantemele se dezvoltă armonios în locuri luminoase, însorite, dar şi în cele parţial umbrite.

Prețul pentru o crizantemă pornește de la 20 lei, iar cele mai voluminoase, cu mai multe culori într-un singur ghiveci costă în jur la 35 de lei.

Pe pe domnul Ujica cu minunatele crizanteme îl găsiți în piața agroalimentară din zona Vale Pașcani, la intrarea principală pe partea dreaptă, lângă poartă.

Sera se află la ieșirea din municipiu spre Moțca, pe strada Moldovei, imediat după magazinul de mobilă Lems. Acolo sunt produse crizantemele de Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow