23.5 C
Paşcani
joi, iulie 7, 2022

FOTO | Campioanele naționale de la CSM Pașcani. Atletele care fac performanță la nivel înalt

Municipiul Pascaniul este pepinieră de viitori sportivi de aur. Un grup de copii de la secția de Atletism a Clubul Sportiv Municipal, antrenați de profesorul, Mihai Vicovanu, sunt campioni pe țară. Francesca Cojan, Daria Tutu și Ilinca Adam sunt trei dintre atletele care muncesc pentru a doborî recorduri, pe care tot ele le stabilesc la competiţiile la care participă. La fiecare campionat îşi “rezervă” locul cel mai sus de pe podium, prin propriile forţe, ducând numele oraşului în care locuiesc, la nivel naţional.

Francesca are 13 ani și se antrenează de patru ani. În tot acest timp, a strâns mai multe medalii și diplome, dovezi ale performanței.

Împreună cu celelalte colege, a fost la zeci de competiții din țară, iar cel mai important premiu pentru ea este locul III la Campionatul Național de Sală pentru Copii, ce a avut loc anul trecut la București.

Daria Tutu doboară recorduri la aruncarea greutății, iar la etapa de zonă ce a avut loc de curând, a primit titlul de campioană pentru rezultatul obținut: 11,15 metri pentru aruncarea unei mingi de 2 kg. Și ea deține un loc trei  pe țară, câștigat anul trecut, de care se mândrește. Acum, se pregătește pentru o nouă finală, ce va avea loc la Craiova.

Ilinca Adam se antrenează doar de un an și jumătate și deja s-a făcut cunoscută pentru performanțele ei la București, Iași și alte localități, unde a arătat cât de bine este pregătită în acest sport.

În ceea ce privesc perspectivele, Daria și Francesca își doresc să ajungă antrenoare, având modelul celui care le este mentor, iar Ilinca vrea să fie polițistă.

Pe lângă efortul copiilor de a face performanță, mai este și efortul celor care le susțin – părinții și antrenorul. Familia este cea care suportă costurile deplasărilor și alte cheltuieli care mai apar.

Pe cât de mare este bucuria părinților pentru titlurile obținute de micii atleți, pe atât de mare și este dezamăgirea faptului că administrația locală nu susține în nici un fel acești campioni naționali.

Lista campionilor municipiului care vor merge la Craiova la etapa finală în perioada 9-11 iunie este următoarea: Daria Tutu, Francesca Cojan, Ilinca Adam, Iustina Crâșmaru, Elena Perijoc, Erika Beteagă și Alessia Creangă. Ele sunt sportivele ce reprezintă Pașcaniul – cu mândrie și rezultate admirabile.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Pașcani otrăvește pământul cu gunoaiele de pe domeniul public

Primăria Pașcani continua sa transporte remorci cu gunoaie, in...

Angajări în domeniul medical, la Pașcani

Se fac noi angajări în domeniul medical în municipiul...

Modernizări la Școala Specială Pașcani. Proiect de peste 17 milioane de lei – FOTO

Școala Gimnazială Specială din municipiul Pașcani, din zona Vale,...

Începe realizarea noii strategii de dezvoltare a Pașcaniului

Au fost stabilite firmele care urmează să facă noua Strategie Integrată...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow