21.4 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Fostul si actualul primar al Pascaniului criticati de un fost boxer pascanean, in memoriile sale

Aparitie editoriala inedita la Pascani. Profesorul Jan Nastasiu, ajuns la varsta de 80 de ani, a decis sa publice o carte cu amintiri si opinii, intitulata “Scurta poveste a unei vieti inchinate sportului, asa cum a fost”. Amintirile sunt din sfera carierei sale de boxer, apoi anterior pentru copii si tinerii care au invatat la Pascani arta sportului cu manusi.

Opiniile sunt intre cele mai diverse, de la politica la atitudinea fata de sport a personajelor din administratie. Chiar si primarii Pascaniului de-a lungul timpului se regasesc intre copertile cartii, si Neculai Ratoi si Grigore Craciunescu fiind criticati de profesorul Nastasiu pentru atitudinea lor impotriva sportului. Iesita de sub tipar de curand, cartea este mai degraba un protest, asa dupa cum insusi autorul ne-a marturisit.

Amaraciunea lui Jan Nastasiu este ca nu a avut posibilitatea sa faca perform anta in box la Pascani, desi trei ani cat a antrenat, in anii 70, elevii sai au obtinut doua titluiri de campion national. Si acum, dupa atatia ani, profesorul Jan Nastasiu, ar vrea sa antreneze, gratuit, doar din dragoste pentru box. El spune cu amaraciune ca, atunci cand in Pascani era o singura sala de sport, “incapeau” toti sportivii din oras si erau si rezultate, iar acum, cand sunt sunt sapte sali, boxul nu are loc.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow