18.5 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 23, 2023
Array

Fostul sef al Politiei TF Pascani, inmormantat cu onoruri militare. Sute de pascaneni l-au condus pe ultimul drum (foto si video)

Lacrimi si durere pe fetele a sute de pascaneni veniti astazi, 21 octombrie la Biserica “Adormirea Maicii Domului” din zona Vale, pentru a-l conduce pe ultimul drum pe colonelul Vasile Costiug, fostul șef al Poliției TF Pașcani. Slujba de inmormatarea oficiata de aproximativ 20 de preoti din Pascani, dar si de la manastirile din zona Moldovei a inceput in jurul orei 12.00, biserica, curtea dar si trotuarele din imprejurimi fiind neincapatoare pentru rudele si prietenii sai precum si pentru fostii sai colegi si unele personalitati publice locale.

La ora 14.00, sicriul cu trupul neinsufletit a fost scos din biserica, de fostii sai colegi de Politie. Fostul sef al Politiei TF a fost condus pe ultimul drum de sute de pascaneni la biserica Sfintii Voievozi acolo unde a fost inmormantat. Cortegiul funerar a fost insotit si de fanfara municipiului. Un alt moment emotionant a fost atunci cand cortegiul funerar a intrat in curtea bisericii, colegii colonelului, in semn de omagiu au pornit sirenele timp de 2 minute.

A fost îngropat cu onoruri militare, cinci soldati din cadrul Jandarmeriei Pascani au tras trei salve de foc.

Mentionam ca in dimineata zilei de marti, 16 octombrie, colonelul Vasile Costiug s-a stins din viata la doar 57 de ani intr-o clinica privata din Viena. Se lupta din anul 2004 cu boli cumplite precum pancreatita, ciroza si diabet, de fiecare data reusind sa le invinga, pana acum. In ultimile doua saptamani de zile starea sa de sanatate s-a agravat motiv pentru care a fost internat Institutul Clinic Fundeni. Medicii l-au gasit cu leucemie in forma agravanta cu sanse minime de supravietuire.

Amintim ca in perioada 1986 – 2002, Vasile Costiug a fost seful politiei TF Pascani, 6 ani a facut parte din Inspectoratul Politiei TF Iasi, iar din 2008 s-a pensionat. El urma să împlinească 57 de ani pe data de 30 noiembrie 2012.
Dumnezeu sa-l odihneasca!

Orizont.info

[scribd id=110678107 key=key-1xld6pkhv6z1cjp2h1ie mode=scroll]

Alte articole