17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Fostul procuror-şef de la Hârlău nu vrea să fie judecat la Iaşi

Ghenadie Ciobanu a înaintat către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României o cerere prin care a solicitat ca procesul în care este judecat de fapte de corupţie să fie strămutat la altă instanţă. Judecătorii Curţii Supreme vor judeca solicitarea lui Ciobanu abia în luna septembrie.
Ieri, la Curtea de Apel Iaşi, a avut loc primul termen de judecată al dosarului fostului prim-procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârlău. Procesul a fost amânat urmare a unei cereri înaintate de Ghenadie Ciobanu, care a solicitat timp pentru a-şi angaja apărător.
Ghenadie Ciobanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA la începutul acestei luni fiind acuzat de luare de mită. Acestuia i se imputa că, în 2011, pe când era şef la Parchetului din Hârlău, ar fi solicitat 200 de euro de la un şofer pentru a-l scăpa pe acesta de acuzaţiile de vătămare corporală din culpă şi conducere în stare de ebrietate. Ciobanu este cercetat într-un alt dosar al DNA pentru mai multe fapte penale, cum ar fi luare de mită, abuz în serviciu sau instigare de distrugere de înscrisuri oficiale. În rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Ciobanu este acuzat că la un moment dat ar fi depozitat o tonă de vin în sediul Parchetului.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole