15.5 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Fostul primar al Pascaniului a pierdut procesul cu jurnalistii pascaneni de la care a solicitat despagubiri morale de 20 de miliarde

Fostul primar al Pascaniului pierde teren pe toate planurile. Dupa ce obtinut un scor rusinos la alegerile locale din vara acestui an, zilele trecute a pierdut si procesul cu ziaristii pascaneni pe care i-a dat in judecata, pe motiv ca au indraznit sa il critice. Miercuri 26 octombrie instanta civila de la Tribunalul Iasi a respins actiunea fostului primar prin care solicita daune morale de 5 miliarde si un leu, jurnalistului Catalin Cojocaru si alte 5 miliarde de lei vechi de la societatea editoare a ziarului Orizont. La fel s-a intamplat si cu cererea de despagubire indreptata impotriva ziaristului Cristian Droanta de la Pascaneanul, aparatorul celor doi jurnalisti fiind avocatul Dionisie Afloroaei, fostul consilier local independent in mandatul 2008 -2012.

Magistratii au respins pretentiile fabuloase ale fostului primar pe motiv ca nu sunt fondate desi acesta a facut un adevarat circ in instanta, jucand rolul victimei. Pentru a fi cat mai credibil el a spus judecatorilor ca ar fi pierdut alegerile locale si ca a avut probleme in familie din cauza dezvaluirilor facute de ziaristi, aspecte confirmate si de un pascanean care a depus marturie.
Hotararea nu este definitiva ea putand fi atacata cu apel si recurs. Mai mult, pe data de 3 octombrie a.c. ar urma sa fie finalizat, cel mai probabil la fel, al treilea proces prin care Grigore Craciunescu a solicitatat aceleasi despagubiri si de la jurnalistul Emilian Soldan dar si de la fostul proprietar al televiziunii locale TV BIT, societatea Elecron M BIT Pascani.
Mentionam ca pe data de 8 noiembrie 2011, fostul primar al Pascaniului a deschis actiune in instanta impotriva ziaristilor care au indraznit sa scrie despre relatiile sale extraconjugale in urma scandalului pornit de fosta contabila sefa a Primariei Pascani, care a povestit ce a facut primarul Craciunescu intr-o delegatie in Anglia. El a negat in spatiul public aceste informatii si a cerut despagubiri pentru prejudicii de imagine.

Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut certificat constatator nr. 70820 din 08.08.2018 de la punctul de lucru din sat Pietrosu, comuna Tatarusi,...

O fetiță de 9 anișori, cu o păpușă în brațe, abuzată de un individ. A reușit să o agreseze sexual, după ce a păcălit-o

Un ieșean a fost trimis la pușcărie de către judecători, după ce a fost acuzat că a...

Ard câmpurile din comune. Neglijența oamenilor pun pe drumuri pompierii

Pompierii pascaneni, dar si cei din Targu Frumos sau Harlau primesc foarte multe solicitari in aceasta perioada...

Vom avea restricţii de Crăciun şi de Revelion? Ce spune ministrul Sănătăţii

Valul patru al pandemiei este din ce în ce mai aprig, fapt demonstrat de creșterea îmbolnăvirilor și...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI