Fostul operator de salubritate din Pascani face eforturi pentru a ramane pe linia de plutire, dupa ce serviciile de colectare si transport a gunoiului menajer au fost preluate de societatea desemnata de asociatia judeteana ADIS, de la inceputul acestei luni.

Ramasa fara principala sursa de finantare, conducerea de la SC CLP ECOSALUBRITATEA SA Pascani a propus un plan de administrare pana in anul 2023, aprobat doar de consilierii PSD Si PMP. Din document reiese ca vor ramane doar 37 de salariati si ca societatea vrea sa aiba si alte obiecte de activitate, cel mai important fiind cel de transport public local, prin preluarea activitatii de la RAGCL, unitate aflata in insolventa.

O parte din activitatile prestate pana acum de muncitori au fost preluate de utilaje. Societatea pascaneana de salubritate a cumparat o masina de maturat stradal si urmeaza sa mai fie achizitioanta inca una.

In acest context Sorin Olariu – foto de la PMP a propus consilierilor o intalnire pentru a fi dezbatuta soarta fostei societati locale de salubritate. El a subliniat ca sunt necesare finantari din imprumuturi sau de la bugetul local pentru sprijinirea si dezvoltarea activitatilor propuse de manager.

Consilierii din opozitie au criticat planul de administrare si au votat impotriva. Ei au spus ca nu ar fi oportun ca societatea de salubritate sa preia serviciul de transport public local, pe motiv ca are datorii si nu poate accesa fonduri europene sau imprumuturi pentru achizitioanrea de autobuze moderne.
In urma unui schimb de replici, subiectul a fost inchis, fara a se stabili un calendar concret cu privire la soarta societatii, asa cum s-a intamplat anul trecu si la RAGCL.

Primarul municipiului a anuntat ca sunt probleme serioase si cu incasarea taxei de salubritate, atat de la polulatie cat si de la societatii, situatie care va crea dificultati in achitarea facturilor catre noul operator de salubritate.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider