7.3 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Fostul operator de salubritate, lasat in voia sortii

Fostul operator de salubritate din Pascani face eforturi pentru a ramane pe linia de plutire, dupa ce serviciile de colectare si transport a gunoiului menajer au fost preluate de societatea desemnata de asociatia judeteana ADIS, de la inceputul acestei luni.

Ramasa fara principala sursa de finantare, conducerea de la SC CLP ECOSALUBRITATEA SA Pascani a propus un plan de administrare pana in anul 2023, aprobat doar de consilierii PSD Si PMP. Din document reiese ca vor ramane doar 37 de salariati si ca societatea vrea sa aiba si alte obiecte de activitate, cel mai important fiind cel de transport public local, prin preluarea activitatii de la RAGCL, unitate aflata in insolventa.

O parte din activitatile prestate pana acum de muncitori au fost preluate de utilaje. Societatea pascaneana de salubritate a cumparat o masina de maturat stradal si urmeaza sa mai fie achizitioanta inca una.

In acest context Sorin Olariu – foto de la PMP a propus consilierilor o intalnire pentru a fi dezbatuta soarta fostei societati locale de salubritate. El a subliniat ca sunt necesare finantari din imprumuturi sau de la bugetul local pentru sprijinirea si dezvoltarea activitatilor propuse de manager.

Consilierii din opozitie au criticat planul de administrare si au votat impotriva. Ei au spus ca nu ar fi oportun ca societatea de salubritate sa preia serviciul de transport public local, pe motiv ca are datorii si nu poate accesa fonduri europene sau imprumuturi pentru achizitioanrea de autobuze moderne.
In urma unui schimb de replici, subiectul a fost inchis, fara a se stabili un calendar concret cu privire la soarta societatii, asa cum s-a intamplat anul trecu si la RAGCL.

Primarul municipiului a anuntat ca sunt probleme serioase si cu incasarea taxei de salubritate, atat de la polulatie cat si de la societatii, situatie care va crea dificultati in achitarea facturilor catre noul operator de salubritate.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI