18.1 C
Paşcani
luni, septembrie 27, 2021
Array

Fosta REMAR Pascani, profit de 4,6 mil de lei in primul semestru al anului

Compania ieşeană Electroputere VFU Paşcani, fostă Remar, a încheiat primul semestru cu un profit de 4,6 milioane lei. Cifra de afaceri înregistrată de societate, în cuantum de 75,4 milioane lei, a fost obţinută din valorificarea produselor pe piaţa externă în proporţie de 41,4%.

Faţă de primele şase luni ale anului trecut, Remar a derulat afaceri cu o valoare mai mare cu 93,32% în primul semestru, având venituri totale de 64,4 milioane lei şi cheltuieli de 59,6 milioane lei. În acelaşi timp, compania păşcăneană a terminat primele şase luni cu datorii ce trebuiesc achitate în maximum un an de peste 90,7 milioane lei, sumă cu peste cinci milioane mai mare decât după primele şase luni ale anului trecut.

Ponderea cea mai mare o au datoriile la furnizori, în valoare de peste 20,6 milioane lei, dar şi datoria către firma Grampet, aferentă contractului de asociere, în valoare de peste 28,8 milioane lei. Referitor la datoriile care trebuie plătite într-o perioadă mai mare de un an, acestea au scăzut de la 21,6 milioane lei la 30 iunie 2012 până la 18,9 milioane lei anul acesta. Potrivit raportului semestrial trimis zilele trecute către piaţa de tranzacţionare Rasdaq, Remar a terminat primul semestru cu disponibilităţi băneşti de numai 682.000 lei, imobilizări necorporale de 14,5 milioane lei şi corporale de 112,1 milioane lei. În ceea ce priveşte creanţele companiei, în primele şase luni ale anului 2013 s-a înregistrat o creştere faţă de S1 2012 cu circa 19 milioane lei, ajungând la un cuantum total de puţin peste 45 milioane lei.

„Electroputere VFU Paşcani S.A prin activitatea sa de modernizare şi reparaţii material rulant se adreseză unei pieţe deja cunoscute, în care criza economică prelungită peste aşteptări şi în anul 2013 au determinat compania să se concentreze în continuare spre zona afacerilor de baza şi căutarea de programe şi pieţe noi de desfacere”, potrivit raportului companiei tirmis Bursei. În semestrul I, s-au efectuat cheltuieli pentru investiţii concretizate în imobilizări necorporale şi imobilizări corporale în curs în sumă de 2,1 milioane lei. Firma este deţinută indirect de către Gruia Stoica, noul patron al CFR Marfă.

Sursa: Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

“Târgul Legumelor de Iași”, la Târgu Frumos

Direcția pentru Agricultură Județeană Iași împreună cu Primăria Orașului Târgu Frumos și Asociația Producătorilor de Legume Ecoleg...

Pensiile, alocațiile și salariul minim cresc de la 1 ianuarie 2022

Premierul Florin Cîțu a anunţat că, de la 1 ianuarie 2022, vor creşte pensiile, salariul minim şi...

O nouă bancnotă va fi pusă în circulație, în România

Banca Națională a României (BNR) va pune în circulație, o nouă bancnotă, de 20 de lei, pe...

De la 1 octombrie, paşaportul devine obligatoriu pentru a călători în Regatul Unit

De la 1 octombrie 2021 cetăţenii români, asemenea tuturor cetăţenilor din ţările Uniunii Europene, nu vor mai...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI