More

  Bancherita hoata a fost trimisa in judecata. A furat 1 milion de lei din conturile clientilor

  Array

  BANC POSTO femeie din Pascani care a dat un tun de miliarde de lei vechi la o banca din oras a fost trimisa in judecata zilele trecute. Potrivit procurorilor, pascaneanca a facut peste 500 de operatiuni bancare frauduloase si a luat bani din aproape 70 de conturi.

  La sfarsitul lunii ianuarie, fosta angajata a BANC POST SA Pascani, Adina Gabriela Tofan din oras a fost trimisa in judecata pentru trei infractiuni. Femeia este acuzata de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos.

  Din rechizitoriu reiese faptul ca pascaneanca a comis peste 500 de operatiuni bancare, prin care a luat din banii clientilor bancii in decurs de 10 ani, pana in luna noiembrie a anului 2011. In total, s-au sustras sume importante de bani din 70 de conturi.

  Femeia a semnat in numele altor persoane ordine de retragere si depunere de numerar si a creat un prejudiciu de sute de milioane de lei vechi.

  Doar o parte din clienti si-au recuperat banii luati de ofiterul bancar. In acest caz, prejudiciul a fost creat bancii. Este vorba de peste 700.000 lei si 35.000 euro, bani care au fost dati oamenilor de catre institutia financiara. Sunt insa si clienti care nu au fost despagubiti, sumele necesare fiind de 54.000 lei.

  Singura masura care s-a luat pana in prezent pentru Adina Tofan a fost interdictia de parasi localitatea de domiciliu. Daca va fi gasita vinovata, potrivit noului cod penal aceasta risca sa stea dupa gratii cel putin cinci ani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI