27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Fost primar judecat că a plecat acasă cu aragazul primăriei, după ce a pierdut alegerile

Procesul fostului primar al comunei Butea a ajuns la Curtea de Apel. Gheorghe Milia a fost acuzat că, după pierderea alegerilor locale din 2016, a plecat din funcţie cu tot cu bunuri din proprietatea primăriei.

Judecat pentru delapidare, Milia a fost condamnat în primă instanţă la închisoare cu suspendare. În august 2016, poliţia din Târgu Frumos a fost sesizată că Milia sustrăsese mai multe bunuri, „aragaz, arzător, calculator, laptop şi două bidoane de 40 kg soluţie curăţenie” aparţinând primăriei Butea. Cele două bidoane cu substanţe destinate curăţeniei, în valoare totală de 1.950 lei, fuseseră date, fără acte, parohiei „Sf. Treime” din localitate. Pentru celelalte bunuri, porcurorii aveau să constate că nu există probe că ar fi fost însuşite de fostul primar. Ca urmare, a fost întocmit un alt dosar penal, Milia fiind trimis în judecată în martie 2020 doar pentru cele două bidoane predate parohiei.

Judecătorii din Paşcani l-au condamnat pe Milia la 1 an şi 4 luni de închisoare, cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentinţa a fost pronunţată pe 15 decembrie anul trecut, o săptămână mai târziu fostul primar declarând apel împotriva ei. Magistraţii Curţii de Apel au stabilit un prim termen de judecată pe 9 martie.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow