10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021
Array

Fost primar, în judecată. Primăria Paşcani vrea să recupereze prejudicii de peste 1,2 mil lei

Primăria Paşcani pregăteşte o acţiune în instanţă împotriva fostului edil,  Grigore Craciunescu,  pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 1,26 milioane de lei. Asta după ce Curtea de Conturi a cerut recuperarea unor pagube din bugetul local, în urma unor controale.
Este vorba despre patru investiţii dubioase realizate în perioada 2008-2012 dar care au lăsat în urma procese, facturi neachitate şi penalităţi uriaşe.
Cea mai mare sumă de recuperat este de 1 142 883 lei, în urma unor contracte încheiate cu societatea LDP Iaşi, aflată în procedura de faliment, pentru asfaltarea a două străzi calea Romanului şi Calea Iaşului.

Deşi lucrările nu au fost finalizate societatea a pretins la plata facturi în valoare de 33 600 la care s-au adunat penalităţi de peste 1,1 milioane de lei, pentru neachitarea lor. Fostul primar nu a făcut demersurile necesare pentru a se apăra în instanţă în procesul deschis de LPD Iaşi iar acum hotărârea este definitivă. Primăria a reuşit să obţină suspendarea executării silite pentru o perioadă de şase luni de zile în care trebuie făcută plată. Culmea este că aceiaşi societatea datorează Primăriei Paşcani suma de 552 000 lei, o plată în avans făcută de fostul primar pentru lucrări care nu au mai fost executate. Pentru că societatea este în procedura de faliment Primăria Paşcani s-a înscris pe lista creditorilor pentru recuperarea sumei dar şansele sunt foarte mici.

Un alt prejudiciu, 65.472 lei ar urma să fie recuperat de pe urmă contractului de reabilitare termică a blocurilor T6 şi T7. Grigore Craciunescu a suplimentat valoarea contractului în mod nejustificat după care a refuzat plata facturilor emise de SC Conest SA. O situaţie asemănătoare este în cazul investiţiei de asfaltare a străzilor Stefan cel mare şi Moldovei. Aici sunt de recuperat 45.332 lei, conform solicitărilor repetate din partea inspectorilor Curţii de Conturi.

Primăria Paşcani vrea să îi împute fostului primar şi amenzile încasate în timpul mandatului, plătite din banii publici. Cea mai importantă este de 7500 le pentru amenajarea terenului de tenis, cu încălcarea prevederilor legale.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI