10.2 C
Paşcani
joi, mai 19, 2022
Array

Fost magistrat din Paşcani reţinut pentru intermedierea unei mite de două miliarde de lei

Sistemul mafiot din Paşcani despre care ziarul Orizont a publicat sute de articole, de-a lungul timpului, a început să se destrame.
În cursul zilei de ieri fostul judecator Viorel Maftei, cel care a deţinut şi funcţia de preşedinte al Judecătoriei Paşcani, a fost reţinut de procurorii DIICOT. După câteva ore de audieri el a ieşit încătuşat din sediul Parchetului iar judecătorii urmeaza să stabilească dacă va fi sau nu cercetat în stare de arest.
Fostul magistrat din Paşcani ar fi implicat într-un dosar de evaziune fiscală. Procurorii cred că el ar fi primit suma de 200 000 lei cu care ar fi urmat să mituiască un judecător de la Curtea de Apel din Iaşi pentru a scăpa de puşcărie mai mulţi infractori din comună Motca.
Este vorba despre Elena şi Constantin Nunuca precum şi Ioana şi Maria Stănescu condamnaţi la 3 respectiv 4 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional. Sentinţa ar fi urmat să fie anulată de judecătorul ieşean în urma unei contestaţii aflată deja pe rol. În urma audierilor s-a constatat că magistratul ieşean ar fi refuzat mita pentru a interveni în acest dosar.
La audierile au fost aduşi şi Iohanson Nunuca, alături de alţi doi complici. Asta după ce în cursul zilei de duminică au avut loc percheziţii de amploare în mai multe locuinţe din comună Motca.
Dis-de-dimineaţă zeci de mascaţi şi procurorii DIICOT au descins în vilele unor cetăţeni de etnie rromă care se ocupă de colectarea şi vânzarea de fier vechi.
Timp de câteva ore au fost făcute percheziţii şi au fost ridicate mai multe obiecte şi documente.
Fostul judecător Viorel Maftei este cunoscut pentru sprijinul acordat deputatului Neculai Răţoi în timpul mandatelor de primar al municipiului Paşcani mai ales în procesele de fond funciar, de abuz în serviciu şi cele deschise împotriva jurnaliştilor care au îndrăznit să îl critice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow