23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Forfotă în magazine pentru masa de Paște. Cât costă coșul de cumpărături

Mai sunt 3 zile până la Paşte, iar astăzi zeci de gospodine au ieşit să facă cumpărăturile necesare pentru a pregăti masa tradiţională. Când vine vorba de buget, fiecare și-a programat o sumă de bani necesară în funcție de posibilități dar și de venituri.

Banii pregătiţi pentru sărbătorile pascale variază între 300 şi 1000 lei pe familie după cum ne-au declarat persoanele ieşite astăzi la cumpărături. De exemplu, această păşcăneancă spune că azi a cheltuit doar 100 lei, însă alimentele de baza au fost cumpărate încă de la începutul săptămânii, iar acum s-a ocupat doar de mărunţişuri. Valoarea coşului de cumpărături al Auricai Andrieş ajunge la 600-1000 lei. Vezi material video în cadrul Știrilor Infobit.

Nelipsite de pe masa de Paşte sunt preparatele de miel după cum ne spune alt păşcănean. Bărbatul a fost la ţară de unde a cumpărat un cârlan de vreo 9 kg numai bun de făcut la cuptor.

Şi cum tradiţia spune că trebuie să avem ceva nou cu ocazia sărbătorilor pascale, părinţii le-au cumpărat celor mici câte o hăinuţă în funcţie de bugetul avut la dispoziţie.

Majoritatea păşcănenilor preferă să îşi petreacă sărbătorile pascale acasă, înconjuraţi de familie şi prieteni. În acest an Paştele va fi pe 1 mai, suprapus cu Ziua Internaţională a Muncii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow