21 C
Paşcani
miercuri, mai 25, 2022
Array

Fonduri europene pentru cea mai mare clădire părăsită din Târgu-Frumos

Primaria Targu Frumos face demersuri pentru reabilitarea prin fonduri europene a fostului sediu al Banci Agricole lasat in paragina de circa 10 ani. La sfarsitul lunii ianuarie a.c., primarul Ionel Vatamanu, a depus documentatia privind proiectul tehnic al infiintarii unui Centru Social Multifunctional. Valoarea totala atinge suma de 3 milioane de lei din care administratia locala va trebui sa contribuie cu un procent de circa 2%.

Motivul pentru care s-a decis infiintarea unui centru social este faptul ca in orasul Targu Frumos exista numeroase cazuri de familii defavorizate, copii cu autism sau cu dizabilitati, care au nevoie de asistentei Sociale. Cum fondurile nu ajung pentru ajutorarea tuturor persoanele cu nevoi speciale, administratia s-a gandit la colaborarea cu organizatii nonguvernamentale care pot oferi servicii complexe sau consiliere.

Dupa reabilitarea cladirii, patru ONG-uri vor putea sa isi desfasoare activitatea pe o perioada de cinci ani obligatoriu, iar primaria va trebui sa sustina financiar opt persoane care vor lucra in cadrul centrului.

Mentionam ca Banca Agricola din Targu-Frumos nu mai functioneaza de circa 10 ani, iar acum cladirea se afla intr-o stare avansata de degradare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow