16.9 C
Paşcani
vineri, octombrie 7, 2022

Fonduri europene de zeci de milioane de euro pentru fermierii români. Care sunt condițiile

- Advertisement -

Fermierii români au la dispoziţie anul acesta 51 milioane de euro ca să-şi amenajeze livezi şi să îşi promoveze fructele.

Cine vrea să acceseze aceste fonduri de la Uniunea Europeană trebuie să depună un proiect, la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale.

Cele mai multe şanse le au cei care vor livezi de caise şi nectarine, în vreme ce mărul românesc, primeşte mai puţine puncte.

În localitatea Dipşa din Bistriţa Năsăud, Aurel Onigaș a amenajat cu 380.000 de euro, bani europeni, o livadă de meri care se întinde pe 8 hectare. A folosit fondurile ca să defrişeze terenul şi să planteze pomi tineri, iar în primăvară va proteja plantaţia cu plasa anti-grindină. Jumătate din suma pe care a primit-o este nerambursabilă.

Aurel Onigaș, proprietar livadă„Trebuie să te încadrezi în costurile care sunt stabilite în standardele de cost şi poţi să rulezi foarte repede proiectul. Nu mai e nevoie să faci licitaţie ca să cumperi materialul săditor. Am plantat 8 hectare de măr în sistem superintensiv, cu material foarte bun săditor adus din Belgia.”

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow