5.5 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Târgu Frumos: A fost semnat contractul pentru reabilitarea fostului sediu al Băncii Agricole. Clădirea va fi pusă la dispoziția ONG-urilor

Saptamana trecuta, administratia locala din Targu Frumos a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea fostului sediu al Bancii Agricole din oras. Informarea a fost facuta de catre primarul Ionel Vatamanu, in sedinta consiliului local de ieri, 21 octombrie a.c.. Valoare investitiei este de 37 miliarde de lei vechi, bani europeni, urmand ca dupa ce va fi reabilitata si dotata corespunzator sa fie data spre folosinta cu titlu gratuit unor organizatii neguvernamentale pentru o perioada de cinci ani. Edilul orasului a anuntat ca in aceasta iarna va fi organizata o licitatie, iar din primavara anului viitor, vor incepe lucrarile de executie.

Desi este greu de crezut, fostul sediu al Bancii Agricole din Targu Frumos care urmeaza sa fie renovat cu 37 de miliarde de lei vechi va fi dat spre folosinta gratuita unor ONG –uri din Iasi si Bucuresti. Este vorba despre Fundatia Salvatii Copiii, Bethany, Ancora Salvarii si Star of Hope care vor oferi servicii sociale cetatenilor din oras si comunele invecinate. Se estimeaza ca in 5 ani de zile ar urma sa fie consiliati peste 500 de copiii abuzati, care sufera de autism sau cu dizabilitati dar si familii aflate in dificultate.

Mentionam ca Primaria Targu Frumos va suporta 2% din valoarea acestui proiect de la bugetul local.

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow