10.8 C
Paşcani
luni, octombrie 3, 2022
Array

Pâine neagră, mai sănătoasă, peste câteva săptămâni

- Advertisement -

Paine alba sau neagra? Se spune ca cea din tarate este mai gustoasa si mai sanatoasa, dar multi dintre producatori folosesc coloranti in loc de ingrediente naturale pentru a obtine un profit mai mare. Inspectorii de la Protectia Cosumatorilor spun ca in mai putin de o saptamana, painea care se regaseste zi de zi pe mesele romanilor va fi mai sanatoasa.

paine

In cateva zile, brutarii care fac paine neagra trebuie sa isi puna la punct noile retete. Colorantii nu mai au ce cauta in produsele de panificatie, dupa ce si Uniunea Europeana a fost sesizata ca painea din Romnia este contrafacuta. Totodata, controalele inspectorilor de la ANCP vor fi mai dese, pentru ca marfa care nu corespunde noilor norme sa dispara cat mai repede de pe piata.

Una din cele mai mari firme din Municipiu de paine spune ca nu produce paine neagra, doar alba si intermediara si respecta toate normele. Lista cu ingredientele si gramaj fiind la vedere.

Pascanenii sunt sceptici in ceea ce priveste painea neagra comercializata in Pascani.

Din 15 ianuarie, momentul în care noul ordin va intra în vigoare, autorităţile anunţă controale serioase în ceea ce priveşte pâinea, dar şi produsele de patiserie. Materialul video poate fi urmarit pe www.bittv.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow