29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
29.1 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Focar de infecții în comuna unde salubritatea este gratuită

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Care este culmea gunoiului într-o comună din apropiere de Pașcani? Să arunci mizeria pe unde apuci, chiar dacă ridicarea acestuia este făcută de o firmă plătită de primărie și nu de fiecare familie în parte. Acest fenomen se întâmpla în satul Heci din comuna Lespezi.

Suntem departe de o lume civilizată. Auzi din ce în ce mai des de la oamenii care au ieșit în afara României și mai ales care au fost educați. Câțiva cetățeni au găsit de cuviință să arunce mizeria strânsă din gospodărie chiar în albia unui pârău din satul Heci, comuna Lespezi. Acolo găsești pamperși folosiți, peturi sau găini moarte. Un localnic a văzut, a fotografiat iar imaginile au ajuns pe internet cu următorul comentariu.

“Focar de infecţie. În satul Heci curăţenia de primăvară a început cu mare patos. Oamenii care au adunat de-a lungul iernii fel de fel de resturi au început să le arunce în albia pârâului Trestioară. După cum urmează: pampers, peturi, recipiente, sprayuri, iar cel mai rău caz găini moarte. Ţinând cont că în iarnă ce-a trecut au murit şi încă mor păsările din curţile oamenilor. Oare se sesizează cineva în urmă acestor fapte?”

Culmea este că administrația din comună suportă cheltuielile, din bugetul local, pentru ca gunoiul să fie strâns și transportat, iar sătenii beneficiază în mod gratuit de acest serviciu.

Aceeași măsură ar urma să fie aplicată și după ce noul regulament al asociației ADIS va intra în vigoare iar taxa de salubritate va fi de maxim 8 lei, spune primarul Ioan Lazăr.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
29.1 ° C
29.7 °
26.2 °
58 %
0.7kmh
58 %
mar
29 °
mie
28 °
joi
30 °
vin
30 °
sâm
27 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI