23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Focar de coronavirus la Spitalul de Urgență Pașcani. O persoană a murit

Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani trece din nou prin momente dificile. Conform informarilor facute vineri, 13 noiembrie a.c., de Directia de Sanatate Publica Iasi a fost inregistrat un focar de coronavirus la Sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul institutiei medicale.

Sapte salariati si cinci pacienti au fost diagnosticati pozitiv, iar o femeie din aceeasi sectie a murit in cursul zilei de marti, 10 noiembrie.

Cazurile pozitive (salariati) sunt izolate la domiciliu. 3 pacienti pozitivi au fost transferati la Spitalul CF Pascani, iar 1 este izolat in sectie, in spatiu dedicat. O pacienta cu test pozitiv a decedat in data de 10.11.2020. S-a efecuat dezinfectia spatiului cu o firma specializata. A fost reinstruit personalul. Ancheta este in desfasurare” se arata intr-un comunicat de presa transmis de DSP Iasi.

Mentionam ca potrivit raportarilor oficiale, in cursul zilei de vineri, la sectia ATI de la Spitalul Municipal mai era liber un pat pentru persoanele cu forme grave de COVID 19, iar pentru formele usoare si medii, mai sunt 50 de paturi libere la Spitalul General CF.

Indicele privind rata infectarii pentru ziua de joi era de 1,56/mia de locuitori, in municipiul Pascani.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow