More

  Flagrant la ”Evidența Populației”. Un portar a fost prins în timp ce lua mită

  Array

  Flagrant la ”Evidența Populației”. Un portar a fost prins în timp ce lua mită

  Flagrant la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Populației din Pașcani. Un portar a fost prins de procurorii ieșeni în timp ce lua mită, o sută de lei. El a fost audiat și s-a luat măsura controlului judiciar. Reclamațiile au venit din partea cetățenilor nemulțumiți care așteptau cu noaptea-n cap pentru a prinde rând la Pașapoarte.

  Unul dintre portarii Serviciului Public Comunitar Local de Evidența a Populației din Pașcani a fost prins în flagrant în timp ce lua mită de la o persoană pentru a fi tecută mai în față pe lista de așteptare de la Biroul mobil de pașapoarte. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 pe nume Gelu Vâlcu din Pașcani care, pentru o sută de lei a trecut numele, pe lista fictivă, printre primii. Cei doi s-au întâlnit la cofetăria de peste drum de primăria veche, acolo unde a avut loc tranzacția. Procurorii l-au lăsat pe paznic să facă ce a promis cetățeanului, iar apoi a fost reținut. Pe bani era trecut cuvântul MITĂ. Bărbatul a fost dus la audieri, iar acum este cercetat sub control judiciar.

  Urmează să fie convocată comisia de disciplină pentru a se hotără dacă e necesară vreo sancțiune până când instanța va hotărî daca bărbatul este vinovat sau nu. Conducerea primăriei Pașcani a luat decizia ca persoana să nu mai lucreze la Serviciul Public de Evidența a Populației ci să sa intoarcă la Serviciul de Gospodărie Comunală Pașcani, acolo de unde a fost transferat.

  Cei din conducerea Primăriei Pașcani se gândesc să acorde serviciu de paza la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența a Populației din Pașcani cu ajutorul polițiștilor locali pentru a preveni astfel de incidente.

  Mai mult, conducerea orașului a aflat că salariatul lor este cercetat penal în urma unei adrese din partea Parchetului Iași prin care i s-a solicitat fișa postului.

  Menționăm că nimeni din conducerea primăriei nu știa că portarul care a luat mită a fost prins în flagrant. Din informații, bărbatul împreună cu colegii săi se ocupau de lista persoanelor care se înscriau pentru a depune documentele de eliberare a pașapoartelor. Ei cereau între o sută și două sute de lei, pentru a face mai repede loc solicitanților.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI