More

  Flacara Iasului: Eleve din Harlau duse pentru sex în străinătate

  Array

  Un bărbat, mama şi concubina acestuia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce au fost acuzaţi că au dus fete „la produs“ în Italia.

  Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Daniel Munteanu (31 de ani) la zece ani de puşcărie, în vreme ce mama acestuia, Tatiana Munteanu (48 de ani) a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar concubina lui, Simona Georgiana Filimon (25 de ani) a fost condamnată la cinci ani de detenţie. Cele trei persoane din Hârlău au fost acuzate de trafic de minori.

  Procurorii au stabilit că bărbatul ar fi racolat cinci fete şi, ulterior, le-ar fi dus în Italia, Spania sau Olanda, pentru a se prostitua. „Inculpatul Munteanu, singur sau cu Damiano Pipieri, le alegea pe fete de la Liceul «Ştefan cel Mare», din Hârlău, sau pe cele care aveau probleme în familie şi le crea iluzia că era îndrăgostit de ele“, au precizat anchetatorii.

  Potrivit acestora, tânărul le caza pe fete în casa lui din Hârlău şi le făcea rost de acte false. Oamenii legii au menţionat că Munteanu le-ar fi promis unora dintre tinere că vor locui în străinătate în condiţii decente şi că vor putea munci. În schimb, altele ştiau că se vor prostitua.

  „La produs“, pe şosea

  Fetele erau duse în special în Italia, în regiuneaCalabria, unde locuiau mama şi iubita tânărului.

  Anchetatorii au susţinut că tinerele locuiau în localitatea Schiavonea, într-un garaj, împreună cu Tatiana Munteanu, concubinul acesteia şi iubita lui Daniel Munteanu. Fetele îşi găseau clienţii pe o şosea pe care se adunau prostituatele.

  Potrivit procurorilor, Simona Filimon strângea banii şi îi trimitea înţarălui Munteanu. Doar de pe urma uneia dintre fete, traficanţii ar fi obţinut 22.500 de euro în numai cinci luni.

  Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată în august 2011 şi pe Damiano Pipieri, despre care au susţinut că este membru al mafiei calabreze „Ndrangheta“.

  Sursa Flacara Iasului

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Scandal pentru secretara viceprimarului

  Legislativul pascanean a modificat organigrama Primariei pentru angajarea unei secretare la cabinetul viceprimarului. Subiectul a fodt discutat la in sedinta ordinara care a avut...

  Tu ți-ai creat cont de client ApaVital? Poți câștiga un premiu de 200 lei!

  Protejarea mediului înconjurător a constituit dintotdeauna o prioritate pentru ApaVital. Utilizarea instrumentelor de comunicare disponibile în mediul online reprezintă o metodă prin intermediul căreia...

  Slujbă religioasă și activități culturale dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, la Pașcani

  Vineri, 26 februarie, in municipiul Pascani au avut loc manifestari dedicate Mitropolitului Visarion Puiu, ce au facut parte din cea de-a XXV-a editie a...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp