17.3 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Flacara Iasului: Eleve din Harlau duse pentru sex în străinătate

Un bărbat, mama şi concubina acestuia s-au ales cu pedepse cu închisoarea, după ce au fost acuzaţi că au dus fete „la produs“ în Italia.

Judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi l-au condamnat pe Daniel Munteanu (31 de ani) la zece ani de puşcărie, în vreme ce mama acestuia, Tatiana Munteanu (48 de ani) a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare, iar concubina lui, Simona Georgiana Filimon (25 de ani) a fost condamnată la cinci ani de detenţie. Cele trei persoane din Hârlău au fost acuzate de trafic de minori.

Procurorii au stabilit că bărbatul ar fi racolat cinci fete şi, ulterior, le-ar fi dus în Italia, Spania sau Olanda, pentru a se prostitua. „Inculpatul Munteanu, singur sau cu Damiano Pipieri, le alegea pe fete de la Liceul «Ştefan cel Mare», din Hârlău, sau pe cele care aveau probleme în familie şi le crea iluzia că era îndrăgostit de ele“, au precizat anchetatorii.

Potrivit acestora, tânărul le caza pe fete în casa lui din Hârlău şi le făcea rost de acte false. Oamenii legii au menţionat că Munteanu le-ar fi promis unora dintre tinere că vor locui în străinătate în condiţii decente şi că vor putea munci. În schimb, altele ştiau că se vor prostitua.

„La produs“, pe şosea

Fetele erau duse în special în Italia, în regiuneaCalabria, unde locuiau mama şi iubita tânărului.

Anchetatorii au susţinut că tinerele locuiau în localitatea Schiavonea, într-un garaj, împreună cu Tatiana Munteanu, concubinul acesteia şi iubita lui Daniel Munteanu. Fetele îşi găseau clienţii pe o şosea pe care se adunau prostituatele.

Potrivit procurorilor, Simona Filimon strângea banii şi îi trimitea înţarălui Munteanu. Doar de pe urma uneia dintre fete, traficanţii ar fi obţinut 22.500 de euro în numai cinci luni.

Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată în august 2011 şi pe Damiano Pipieri, despre care au susţinut că este membru al mafiei calabreze „Ndrangheta“.

Sursa Flacara Iasului

Alte articole