12.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Fiscul va restitui mai greu impozitele plătite în plus de contribuabili

Pentru a facilita restituirea sumelor din impozitul pe venit reţinut la sursă, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) propune introducerea formularului 110 cu scopul de a remedia anumite situaţii.
Una dintre ele ar fi aceea în care plătitorul de venit a reţinut la sursă un impozit pe venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat. Pentru facilitarea restituirii acestor sume, ANAF supune dezbaterii publice proiectul Formularului 110 “Declaraţia de regularizare/ cerere de restituire privind impozitul pe venit reţinut la sursă”, care cuprinde informaţii privind regularizarea sumelor datorate la bugetul de stat cu sumele restituite beneficiarilor de venit, aferente unei perioade fiscal: suma datorată în perioada de raportare, suma restituită beneficiarului de venit, sumă rămasă de plată/de recuperat.

Sumele se restituie de către plătitorul de venit şi se regularizează de către acesta cu obligeţii fiscal de acelaşi tip datorate în perioada fiscală în care s-a efectuat restituirea, prin completarea şi depunerea, inclusive online, a formularului. Declaraţia de regularizare/ cererea de restituire se depune de către plătitorul de venit în cadrul termenului de cinci ani de prescriptţie a dreptului de a solicita restituirea, aşa cum este prevăzut art. 219 din Codul de procedură fiscală.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow