1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Firmele vor putea depune sau solicita acte de la ANAF doar online. Semnătura electronică se obține prin câteva companii | AUDIO

De la 1 martie nicio firmă nu va mai putea depune sau solicita acte de la ANAF decât în format online. Pentru asta toți cei care fac venituri fiscalizate trebuie să se înscrie în spațiul privat virtual al ANAF. Dacă pentru persoanele fizice înscrierea este gratuită, firmele au nevoie de o semnătură electronică ce se eliberează contra cost de firme autorizate de stat. 

Semnătura electronică în cazul firmelor costă în jur de 100 de lei pe an la firmele autorizate. Pe site-ul administrației fiscale sunt cinci firme autorizate de la care se poate obține această semnătură fără de care nu se poate face înscrierea în spațiul virtual al ANAF.

Iar de la 1 martie, doar cererile depuse online vor fi rezolvate de funcționarii administrației fiscale. Cele depuse la ghișeu nu vor fi luate în seama. O situație care îi va afecta pe cei cu firme mici, spune Ana Dincă, reprezentanta unei firme de audit și consultanță din București:

„Sunt firme extrem de mici care nu dispun nici de logistică nici de cunoștințe, care se obișnuiseră cu modul ăsta de a se deplasa la Fisc. Și ANAF-ul trebuie să se modernizeze, vor fi firme mici care vor întâmpina dificultăți, 60-70% din cei care fac venituri din chirii, veniturile agricole, nu au calculatoare performante, nu știu să se descurce.”

Continuarea pe Europa FM 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow