22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
22.6 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Firmele de apartament. Ce se întâmplă din 4 ianuarie, 2016

  Ultimele știri

  Codul Fiscal a suferit o serie de modificări începând cu 2016, modificări adoptate în ultimele zile ale anului trecut.

  Legea nr. 358/2015 publicata in ultima zi a anului 2015, aduce circa 30 de modificari punctuale asupra Codului fiscal, precizează hotnews.ro.

  Apar cateva modificari si la determinarea impozitului pe cladiri detinute atat de persoanele fizice cat si de persoanele juridice cand acestea sunt utilizate in scop nerezidential. In esenta, se precizeaza in mod explicit ca anexa declaratiei de impunere se va prezenta raportul de evaluare ( intocmit de un evaluator autorizat si care va fi depus la Fisc pana la 31 martie. Pentru persoanele fizice procentele reduse de impozitare se pastreaza daca reevaluarea se efectueaza intr-o perioada de maxim 5 ani anterior anului de referinta iar pentru persoanele juridice intr-o perioada de maxim 3 ani anterior anului de referinta. Persoanele juridice pot actualiza valoarea cladirilor din 3 in 3 ani pentru a nu plati un impozit majorat.

  – Daca se efectueaza modernizari ce depasesc 25% din valoarea cladirii proprietarul va depune o noua declaratie de impunere iar incepand cu anul urmator impozitul se calculeaza la o baza majorata;

  – Se reitereaza faptul ca persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, persoanele ce desfasoara profesii independente platesc trimestrial impozitul pe venitul din salarii pentru sumele aferente salariatilor angajati. Plata impozitului se face pana pe data de 25 a primei luni din trimestrul la care se datoreaza impozitul.

  – Se formuleaza mai exact faptul ca impozitul pe venitul datorat de nerezidenti se retine si se declara in lei la cursul valutar comunicat de BNR pentru ziua in care se efectueaza plata venitului. Daca acest impozit este aferent dividendelor distribuite dar neplatite, impozitul se achita pana pe data de 25 ianuarie pentru operatorii ce au anul calendaristic ca si an fiscal si pana pe data de 25 a primei luni din urmatorul an fiscal cand societatea are un exercitiu fiscal diferit de anul calendaristic.

  – Masurile de taxare inversa pentru livrarile de console de jocuri, tablete PC, laptopuri, dispozitive cu circuite integrate sau telefoane mobile pot fi aplicate numai daca valoarea facturii exclusiv TVA este mai mare de 22.500 lei.

  – Deplasarea produselor supuse accizelor armonizate sufera noi modificari pentru anumite cazuri atipice cum ar fi transportarea la o destinatie si ulterior modificarea locului de descarcare sau expedierea catre o anumita tara fara a se cunoaste destinatarul. Prin ordin al presedintelui ANAF se va stabili procedura efectiva de reglementare a circulatiei produselor accizabile. Tot prin ordin al presedintelui ANAF se vor stabili procedurile de inregistrare pentru operatorii economici ce comercializeaza bauturi alcoolice, tutun, produse energetice etc..
  Incepand cu 1 mai 2016, salariul minim brut garantat pe tara este de 1.250 lei/luna. Acest salariu corespunde unui program complet de lucru de 169,333 ore/luna. Baza de calcul orara 7,382 lei/ora.

  – Plata unor salarii mai mici decat salariul minim garantat in plata se amendeaza cu suma de la 1.000 lei la 2.000 lei pentru fiecare contract de munca pentru care nu s-a respectat prevederea.
  Sursa: Gandul

   

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  22.6 ° C
  22.8 °
  21.9 °
  82 %
  6.9kmh
  100 %
  vin
  22 °
  sâm
  18 °
  Dum
  22 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet