More

  Atenție la partenerii nemulțumiți. Un afacerist a cerut insolvența unei firme profitabile din Pașcani

  Array

  Se întâmplă că şi societăţile profitabile să fie în pericol de a intra în insolvenţă. Nu din cauza lipsei banilor ci a unor foşti parteneri de afaceri nemulţumiţi aflatați ei în diferite etape de lichidare.
  În acesta situaţie este una dintre societăţile profitabile din oraş, AVASTAR SRL, firma fostului consilier PSD, Vasile Pleşca. Un afacerist din Galaţi i-a cerut insolvenţă în instanţă pentru o datorie închipuită.
  Conform spuselor patronului societăţii nu se pune problema de existenţa unor dificultăţi financiare ale firmei ba chiar afirmă că această se află pe profit. Cererea de insolvenţă vine de la un vechi partener de afaceri din Galaţi.

  În perioada 2012 când abatorul de la Liteni se afla în renovare Vasile Pleşca avea contract de furnizare a materiilor prime cu societatea gălăţeană Suintest.
  Partenerul din Galaţi livra către firma Avastar carcase refrigerate. La fiecare transport se semnalau diferenţele de cantitate dintre marfă existenţă pe aviz şi cea care ajungea la destinaţie urmând ca la sfârşitul lunii să se facă o stornare a facturii iniţiale. Debitul cerut de Suintest reprezintă de fapt rectificări ale facturilor pe care societatea din Galaţi nu le-a mai făcut, iar în plus adăugând şi penalităţi aferente acestei sume.

  Menţionăm că Suintest din Galaţi a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii Avastar pentru a îşi recupera debitul de 7000 de lei din anul 2012. În plus solicită şi achitarea unor penalităţi de 70 mii lei calculate pe ultimii 3 ani pentru suma restantă.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pfizer face concedieri la centrul de distribuție din Belgia. Un departament cheie urmează să fie mutat în România

  Pfizer a anunţat că va concedia 38 de angajaţi din 238 la centrul său de distribuţie din Zaventem, Belgia. Compania a spus că va...

  Sorin Cîmpeanu anunță organizarea de concursuri pentru ocuparea funcțiilor de directori pentru școli

  Într-o ediție specială Deșteptarea României, Cătălin Striblea l-a avut ca invitat pe ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, pentru a răspunde întrebărilor venite de la ascultătorii Europa FM. Ministrul Educației spune că...

  Cât de ușor e să copiezi online? Universitățile schimbă strategia pentru examene, după scandalul studenților de la Drept

  Studenţi daţi afară de la universitate din cauza copiatului la examenele online şi părinți care își ajută copiii să copieze la olimpiadă. În urma acestor...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI