16.6 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022
Array

Atenție la partenerii nemulțumiți. Un afacerist a cerut insolvența unei firme profitabile din Pașcani

- Advertisement -

Se întâmplă că şi societăţile profitabile să fie în pericol de a intra în insolvenţă. Nu din cauza lipsei banilor ci a unor foşti parteneri de afaceri nemulţumiţi aflatați ei în diferite etape de lichidare.
În acesta situaţie este una dintre societăţile profitabile din oraş, AVASTAR SRL, firma fostului consilier PSD, Vasile Pleşca. Un afacerist din Galaţi i-a cerut insolvenţă în instanţă pentru o datorie închipuită.
Conform spuselor patronului societăţii nu se pune problema de existenţa unor dificultăţi financiare ale firmei ba chiar afirmă că această se află pe profit. Cererea de insolvenţă vine de la un vechi partener de afaceri din Galaţi.

În perioada 2012 când abatorul de la Liteni se afla în renovare Vasile Pleşca avea contract de furnizare a materiilor prime cu societatea gălăţeană Suintest.
Partenerul din Galaţi livra către firma Avastar carcase refrigerate. La fiecare transport se semnalau diferenţele de cantitate dintre marfă existenţă pe aviz şi cea care ajungea la destinaţie urmând ca la sfârşitul lunii să se facă o stornare a facturii iniţiale. Debitul cerut de Suintest reprezintă de fapt rectificări ale facturilor pe care societatea din Galaţi nu le-a mai făcut, iar în plus adăugând şi penalităţi aferente acestei sume.

Menţionăm că Suintest din Galaţi a cerut intrarea în insolvenţă a societăţii Avastar pentru a îşi recupera debitul de 7000 de lei din anul 2012. În plus solicită şi achitarea unor penalităţi de 70 mii lei calculate pe ultimii 3 ani pentru suma restantă.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow