17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
17.3 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 24, 2021
Array

Firme cu ştreangul de gât: ȚEAPĂ colosală dată de primari

Ultimele știri

Au făcut lucrări de sute de mii de lei la primării din judeţ care n-au niciun ban să-i plătească. În Dobrovăţ, Mironeasa, Mogoşeşti Siret, dar şi-n alte locuri, edilii au demarat investiţii mari pentru care nu aveau nicio acoperire bugetară. Sperau să „pice ceva” de la Guvern, dar speranţele au fost deşarte. Sunt firme care aşteaptă de trei ani banii şi au ajuns în colaps. Primăriţa Curcudel, din Mironeasa, replică sec: „Mai sunt remedieri de făcut”.

Criza şi subţierea resurselor au produs efecte catastrofale, efectul fiind cauzat şi de lipsa de echilibru a unor primari de comune. Exaltaţi de promisiunile conform cărora vor primi bani pentru diferite investiţii în comunităţile pe care le conduc, mai mulţi edili au organizat licitaţii şi după o vreme au rămas fără bani. Mâna întinsă către „cei de sus” a rămas în aceeaşi poziţie, fiind vânată pentru a fi întoarsă la spate de firmele păgubite.

„Am împrumutat de la cămătari ca să mă descurc. Am sunat-o de o mie de ori (pe primăriţa din Mironeasa – n.r.). M-a băgat în rahat”, Dumitru Mazdrag, patron SC Ştefemi Construct SRL. Primărița Elena Curcudel n-are complexe: „Să aştepte”

„M-a băgat în rahat”
Nemulţumit de faptul că nu a primit banii din contract, administratorul societăţii ieşene Ştefemi Construct SRL a dat în judecată Primăria Mironeasa. Societatea are de recuperat 682.007 lei, în baza unui contract din decembrie 2009. Constructorul era obligat să execute un pod de beton armat peste pârâul Urşiţa din comună şi 27 de podeţe. Primăria a recunoscut facturile, dar nu a mai făcut plăţile, aşa că administratorul societăţii îl acuză pe primar.
Păgubitul afirmă că a ajuns să împrumute bani de la cămătari pentru a face faţă în economia de piaţă. ”Am câştigat licitaţia şi m-am apucat de treabă. Când m-am dus cu facturile, le-au acceptat, dar nu au făcut plăţile. Mi-a spus doamna primar că «Domnule, nu avem bani şi că Guvernul nu dă bani». Am sunat-o de o mie de ori. M-a băgat în rahat. Pe alt contract m-a pus să fac stadionul. Trebuie să-mi dea 100.000 de lei, dar nu vrea. Am făcut însămânţarea, tribuna şi am construit o clădire. Este foarte greu. Cu societatea sunt în pragul falimentului. Am împrumutat bani de la cămătari ca să mă descurc. Prefabricatele de la podeţe le-am luat de la Ceramica cu bani împrumutaţi. S-a făcut expertiză la poduri şi i-am spus să-mi dea banii. În situaţia mea sunt cinci firme care au lucrat pentru comuna Mironeasa”, spune Dumitru Mazdrag, administrator Ştefemi Construct SRL.
În replică, primarul susţine că lucrările nu au fost recepţionate din cauză că nu au fost executate o serie de remedieri. ”Legiuitorul va spune cine are dreptate. Domnul Mazdrag îşi cere drepturile, eu cer legalitatea lucrărilor. Trebuie făcute remedieri”, a declarat edilul-şef Elena Curcudel. Continuare pe 7EST

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
17.3 ° C
20.1 °
13.9 °
84 %
1.7kmh
2 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
28 °
mar
31 °
mie
32 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI