12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Firma Electroputere VFU Paşcani a raportat pierderi masive

Omul de afaceri Gruia Stoica este în regres cu business-ul de la Iaşi, Electroputere VFU Paşcani, fostă Remar, terminând primele nouă luni cu pierderi de peste 14,3 milioane lei. Potrivit unui raport realizat de administratorii firmei la finalizarea trimestrului III 2014 şi transmis Bursei Rasdaq, în aceeaşi perioadă, firma a plătit o sumă aproximativ egală pe salarii şi impozite.
Reprezentanţii firmei au pus aceste pierderi pe seama creşterii cheltuielilor materiale şi pentru utilităţi. „Activitatea desfăşurată de societate se caracterizează printr-un rezultat negativ de 14.323.846 lei. Pierderea cumulată este rezultatul negativ al activităţii de exploatare în sumă de 12.811.512 lei şi rezultatul negativ al activităţii financiare de 1.512.334 lei. Evoluţia cheltuielilor din exploatare, în trimestrul trei al anului 2014, a înregistrat un trend ascendent faţă de nivelul programat datorită creşterii cheltuielilor materiale, a cheltuielilor cu energia electrică şi gaz metan determinând astfel înregistrarea unui rezultat din exploatare negativ”, a explicat Raveica Moldoveanu, directorul economic al Electroputere VFU Paşcani, în raport.
Acelaşi document arată că imobilizările corporale ale societăţii lui Gruia Stoica au înregistrat o scădere cu 15,5 milioane lei, ca urmare a deprecierii prin amortizare a echipamentelor şi instalaţiilor deţinute în patrimoniul companiei. În schimb, referitor la imobilizările necorporale, s-a înregistrat o creştere a ponderii acestora, „datorită capitalizării efortului propriu al companiei pentru realizarea prototipului vagon DMU în cadrul proiectului «Diversificarea producţiei Remar SA cu noi tipuri de vagoane» şi a proiectului «Modernizare Tramvai» cu suma de 13,2 milioane lei”. La sfârşitul lunii septembrie, soldul datoriilor companiei crescuse cu 12 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând astfel la aproximativ 117 milioane lei. Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Mină antipersonal găsită la Moțca 

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași...

Pășcănean premiat la „Cupa Portas” la șah

   In zilele de 21 si 22 mai ,la Botosani...

Acțiune pentru siguranța comunității la Hîrlău

La data de 21 mai a.c., polițiștii Poliției Orașului...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow