27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Finanțele publice verifică casele închiriate fără contract

Autorităţile fiscale sunt pe urmele proprietarilor de locuinţe care au chiriaşi fără contract de închiriere înregistrat la Finanţe. Cei găsiţi în neregulă vor plăti impozitul din urmă datorat la stat plus panalități.

Administraţia Finanţelor Publice va emite în perioada următoare notificări către asociaţiile de proprietari prin care se solicita verificare proprietarilor de locuinţe care au închiriat imobilul dar nu au contract de închiriere. Cei depistaţi cu nereguli vor fi somaţi să înregistreze contractul de închiriere la organul fiscal de care aparţin.

Proprietarii care nu încheie contracte de închiriere şi nu înregistrează actul în 30 zile vor fi buni de plată. Aceştia vor fi sancţionaţi conform legii și obligați să plătească impozitului datorat din urmă, cât şi penalităţile aferente de la data la care se consideră că s-au obţinut venituri din cedarea folosinţei bunurilor până în prezent.

Menţionăm că pentru sumele obţinute din închirierea unei locuinţe, proprietarii trebuie să achite impozit de 16 %.
La Paşcani sunt înregistrate aproximativ 140 contracte de închiriere pentru apartamente ANL si 428 de contracte de catre proprietarii privati de locuinte.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow