Veşti bune pentru municipiul Paşcani. Pe lista actualizată a proiectelor susţinute din Fondul Naţional de Dezvoltare a fost pusă şi o investiţie pentru care administraţia locală a solicitat sprijin guvernamental.

Este vorba despre o finanţare de 8,5 milioane de lei pentru modernizarea a şase străzi: Sector Strada Crinilor, Strada Fundac Fântânele, Strada Aleea Calea Iașului, Strada Libertății, 24 Ianuarie și Tudor Vladimirescu”. În total vor fi turnaţi peste 4,3 km de asfalt. De asemenea vor fi amenajate trotuare, rigole şi canale colectoare pentru scurgerea apelor.

Banii vor fi alocaţi de Guvern, după încheierea contractelor de finanţare, pentru decontarea lucrărilor executate. Primăria Paşcani mai aşteaptă încă o finanţare guvernamentală de 2 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de montare a centralelor termice individuale în şcoli şi grădiniţe. Rectificarea bugetară a fost anunţată la sfârşitul acestei săptămâni iar Pascaniul se afla pe lista alocărilor bugetare, susţin reprezentanţii Primăriei Paşcani.

FOTO – Dumitru Pantazi, primarul municipiului Pascani

COMUNICAT DE PRESA

 

Am primit răspuns favorbail pentru ”Obiectivul de investiții modernizare străzi în Municipiului Pașcani: Sector Strada Crinilor, Strada Fundac Fântânele, Strada Aleea Calea Iașului, Strada Libertății, 24 Ianuarie și Tudor Vladimirescu” de la Guvern cu finanțare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii cu valoare de 8.535.540 lei, valoarea solicitată.

Străzile menționate au o lungime totală de 4.356 metri. Astfel, strada 24 Ianuarie din Gâștești va fi făcută integral, 725 m, cu amenajări pentru scurgea apelor, îmbrăcăminte asfaltică și acostamente din beton. Aceleași lucrări vor fi făcute și pe strada Libertății din Boșteni ce are o lungime de un km 335 m. De asemenea și pe strada Tudor Vladimirescu vor fi execuate aceleași lucrări, pe o lungime de 371 m. Pe Aleea Calea Iașului – Aerodrom, strada formată din trei sectoare, strada principală cu o lungime de 420 m și drumurile laterale 182 m, 175 m vor fi făcute următoarele lucrări – îmbrăcăminte asfaltică, amenajări scurgerea apelor, rigole colectoare, trotuare din pavele. Aceleași lucrări vor fi făcute și pe cei 170 m de pe Fundac Fântânele – spatele pieții până la bloc. Și pe sector strada Crinilor (un km) – Capelă până la intersecția cu strada Morilor vor fi executate aceleași lucrări cu observația sector reabilitare primii 380 m.
Pașii sunt proiectarea, obținerea autorizațiilor de construire apoi lucrările efective.

De asemenea, va fi alocată și suma de 2 milioane de lei, bani alocați din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale.

 

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider