9.9 C
Paşcani
duminică, martie 26, 2023

Finantare pentru un centru de colectare

Municipiul Pascani va avea un centru ce colectare prin aport voluntar. Platforma pentru depozitare ar urma sa fie amenajata pana in toamna anului viitor, la serele Primariei Pascani, din fonduri comunitare. In acest sens administratia locala a semnat contractul de finantare, in cadrul Programului National de Redresare si Rezilienata, valoarea finantarii nerambursabile fiind de peste 4,5 milioane de lei.
Din acesti bani va fi amenajata o platforma cu utilitatile necesare, unde vor fi amplasate containere pentru depozitarea de sticla, deseuri vegetale si din constructii, electrocasnice, mobila, textile, cadavre de animale, etc.
“În cadrul proiectului vor fi achiziționate și utilaje: tocător de vegetale, încărcător, etc. In acest moment finanțarea, este asigurată 100% din fonduri nerambursabile și de la bugetul de stat. Dacă pe parcursul implementării vor apărea cheltuieli neeligibile, acestea vor fi suportate de la bugetul local. Termenul de finalizare este de 12 luni, dar nu mai târziu de luna septembrie 2024” a precizat pentru BIT TV administratorul public al Primariei, Claudiu Bodasca.
Mentionam ca in aceeasi locatie, municipalitatea a facut amenajari provizorii pentru depozitarea mobilei si a deseurilor vegetale aduse de cetateni, iar deseurile rezultate din constructii sunt preluate de operatorul judetean de salubritate, la cerere si contra cost.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow