More

  Finanţare guvernamentală pentru finalizarea lucrărilor la Căminul de bătrâni din Paşcani

  Array

  Noi surse de finantare pentru locul in care batranii singuri vor putea gasi alinare. Caminul privat “Sfanti Imparati Constantin si Elena” de la intrarea in orasul Pascani spre Blagesti a primit de curand fonduri guvernamentale in valoare de 34 de miliarde de lei vechi pentru continuarea lucrarilor. Proiectul a fost depus pentru a primi finantare de peste 5 ani, insa abia acum a fost acceptat. La finalul constructiei circa 120 de batrani vor putea sa locuiesca acolo.
  Lucrarile au inceput in anul 2007 si au fost demarate de fundatia cu aceeasi nume, infiintata de parintele Costel Olaru. Tot ce s-a realizat pana acum s-a facut cu ajutorul unor donatii primite de la oamenii cu suflet mare din Norvegia si Italia, din sponsorizari de la agentii economici din Pascani si de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Pana acum s-a investit peste 30 de miliarde de lei vechi. Din bani primiti acum se vor finaliza lucrarile si se vor face racordarile la curent electric si apa.

  S-au amenajat 58 camere pentru beneficiari, bucatarie, baie si sufragerie, iar in viitor batranii se vor putea bucura de o farmacie si un cabinet de kinetoterapie . De asemenea, pentru a putea avea parte de o batranete cat mai fericita, la dispozitia lor vor fi mai multe asistente sociale, ingrijitoare dar si medici.
  Exista o singura conditie pentru a beneficia de serviciile caminului: a avea pensie. Trei sferturi va ajunge in bugetul institutiei pentru a acoperi cheltuielile iar un sfert din bani vor ramane batranului.

  Parintele Olaru spre ca pana la finalul lunii mai a.c., sa sfinteasca locul iar slujba sa fie oficiata de Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.
  Mentionam ca prin acest program de finantare guvernamentala de la Ministerul Muncii, in judetul Iasi au fost directionati circa 60 de miliarde de lei vechi pentru sapte proiecte de reabilitare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri de Crăciun pentru copii, la propunerea consilierilor din opoziție

  Copiii pascaneni vor primi cadouri de Craciun din partea administratiei locale. Este vorba despre cei care se vor inscrie la concursul “Sania lui Mos...

  Iluminatul festiv va fi pornit pe 1 decembrie. Mesaj de Ziua Națională pentru pășcăneni de la primarul, Marius Pintilie

  Magia sarbatorilor de iarna va ajunge in municipiul Pascani de Ziua Nationala a Romaniei. De 1 decembrie, va fi pornit iluminatul festiv pe strazile...

  Ziua Națională cu depuneri de coroane și premii pentru cuplurile de aur

  Activitatile pentru Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc conform programului anuntat initial de Primaria Pascani. Consilierii din opozitie au initiat in cursul zilei...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI