În ziua fatidică, educatoarea de la Şcoala din Buda, comuna Brăeşti, lipsea, iar directoarea îi ţinea locul. La ora 10, copiii au fost scoşi în curte. Copilul de 3 ani venea de puţin timp la grădiniţă cu fraţii lui, dar nu era înscris. În timp ce copiii se jucau în curte, micuţul a dispărut. Probabil că s-a ascuns după clădirea toaletei, dar a călcat pe tabla ruptă care acoperea fosa şi a căzut în interior. Groapa are o adâncime de 1,5 metri. În cădere s-a mai şi lovit la cap. Nimeni nu i-a remarcat absenţa timp de 3 ore până i-a fost găsită şapca. Directoarea a fost demisă ieri de ISJ. Primarul din Brăeşti nu a putut fi găsit ieri. Cine poate explica modul criminal în care a fost „asigurată“ fosa septică?

Copilul de trei ani a murit în fosa septică în timp ce directoarea instituţiei se juca cu ceilalţi copii în curtea grădiniţei, conform poliţiştilor. Băieţelul venise la grădiniţă de mână cu fratele său şi a participat la activităţile copiilor, până a dispărut. Cel mai probabil, în timpul jocului, copilul s-a ascuns după clădirea wc-ului, a călcat pe capacul fosei şi a căzut în interior. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi (ISJ) a decis marţi demiterea directorului, iar Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC) a evaluat familia pentru a stabili dacă ceilalţi şapte fraţi ar trebui să rămână în casa părintească.

Continuarea pe ziaruldeiasi.ro

RAGCL Pascani a cerut intrarea in insolventa, din cauza datoriilor. Ce ar trebui sa se intample cu transportul in comun?
Slider