0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Filială a Asociației părinților pentru ora de religie înființată ieri la Iași

Filiala a Asociației părinților pentru ora de religie înființată ieri la Iași
Ieri după amiază a fost înființată o filială a asociației părinților pentru ora de religie A.P.O.R. pentru județul Iași.
Întâlnirea a avut loc în jurul orei 17.00, la sala de ședințe a Casei de Oaspeți Sfântul Nicolae din Iași. La întâlnire au participat peste 200 de părinți din Iași și din împrejurimi.
Întâlnirea a fost inițiată și susținută de Romeo Mosoiu, membru fondator al asociației la nivel de țară și consilier al Ministrului Educației,Tineretului și Cercetării Științifice.
Printre invitați au fost și inspectorul de specialitate, profesori de religie, profesori universitari și juriști. Au fost prezenți și reprezentanți ale altor confesiuni creștine, părinți catolici sau creștini după evanghelie, cât și părinți care susțin educația religioasă în general, indiferent de confesiune sau religie, datorită toleranței pe care o promovează mai ales în rândul copiilor și tinerilor.
Filiala din județul Iași va fi condusă de Ioniță Puiu, profesor universitar la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza.
fililala apor vot
Vicepereședintele filialei de la Iași va fi Corneliu Popa, iar dintre membri mai menționăm pe Silvia Săcăleanu, Oana Danciu, Elena Velicu, părinți sau chiar bunici din Iași care vor să se implice în păstrarea educației religioase din școli.

Scopul acestei asociații se referă la susținerea și promovarea valorilor religioase în rândul elevilor și al părinților, a moralei bazate pe religie, a culturii și spiritualității poporului român.
Din obiectivele urmărite fac parte și susținerea, modernizarea și creșterea calității și îmbunătățirea învățământului în legătură cu standardele internaționale și specificul societății românești.
Menționăm că astfel de filiale urmează să fie constituite la cerere de părinți și în alte orașe, la sfârșitul acestei săptămâni fiind programată o întâlnire în acest sens și la Pașcani.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow